Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: unesco

Papa Franjo: Naučimo se koristiti rječnikom mira

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima Svjetske konferencije u organizaciji UNESCO-a povodom obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti, u kojoj je naglasio važnost pismenosti za pojedince i društva te istaknuo tri aktualna izazova, objavio je u petak 8. rujna Vatican News.

Papa Franjo: Ženama treba povjeriti više službi i odgovornosti

Papa Franjo je na svom Twitter računu Pontifex, 27. listopada 2022., povodom početka dvodnevne konferencije „Puno lice čovječanstva: žene na čelu za pravedno društvo“ koju su u Parizu organizirali Stalna promatračka misija Svete Stolice pri UNESCO-u i Caritas Internationalis, ponovno potaknuo na zauzimanje da bi žene bile poštovanije, priznatije i uključenije, prenosi Vatican News.

VIDEO Evanđelje je najčovječnija poruka u povijesti

U video-poruci u povodu 75. obljetnice nastanka Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), papa Franjo istaknuo je zajedničko služenje miru i solidarnosti, razvoju osobe i zaštiti kulturne baštine, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Etiopija: Pobunjenici zauzeli glasovite kamene crkve

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) zabrinuta je za etiopske srednjovjekovne kamene crkve, na popisu Svjetske kulturne baštine, koje su 5. kolovoza zauzeli pobunjenici, prenosi Vatican News.

Papina poruka povodom Svjetskog dana voda 2021.

Na današnji Svjetski dan voda papa Franjo uputio je preko svog državnog tajnika poruku čelništvu FAO-a i UNESCO-a. U poruci ističe vrijednost tog neophodnog dobra i ukazuje na prijeku potrebu za promjenom načina života kako bi ga se sačuvalo i globalne suradnje kako bi se omogućilo njegovu pravedno raspodjelu u kakvoći i količini u svijetu. Papa je pozvao da se bez oklijevanja djeluje kako bi se spriječilo rasipanje i onečišćenje pitke vode.