Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uocnica

Uočnica proštenja Gospe od Suza u biskupijskom svetištu Bunarić kod Subotice

Vjernici i hodočasnici Subotice i Subotičke biskupije su se trodnevnicom i uočnicom, od 24. do 26. kolovoza pripremili na bunarićko proštenje. Uočnicu je navečer 26. kolovoza obilježilo pokorničko bogoslužje i noćna procesija sa svijećama u kojima je sudjelovao i ovogodišnji predslavitelj mise proštenja dubrovački biskup Roko Glasnović.

Uočnica s Obredom preminuća sv. Franje u Krapini

U  franjevačkoj crkvi Svete Katarine u Krapini proslavljena je 3. listopada uočnica s Obredom preminuća sv. Franje uz proslavu svetkovine sv. Franje Asiškog, utemeljitelja Reda manje braće, kojim je nadahnut Treći franjevački red (Samostanski treći red i Franjevački svjetovni red).

Mala Gospa na „Gospinu polju“ kod Nove Kapele

U predvečerje blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije – Male Gospe, 7. rujna, vjernici iz župa posavskog dijela Požeške biskupije hodočastili su na „Gospino polje“ kod Bilog Briga u župi Vrbova kod Nove Kapele gdje je misno slavlje predvodio požeški biskup Antun Škvorčević.

Uočnica svetkovine svetog Lovre u Lukoranu

Na uočnicu svetkovine sv. Lovre, đakona i mučenika, župnik don Marko Dokoza predslavio je 9. kolovoza euharistijsko slavlje u crkvi Svetog Lovre na groblju u Lukoranu.

Molitveno bdjenje u požeškoj crkvi Sv. Lovre u predvečerje svečeva blagdana

U predvečerje blagdana sv. Lovre, 9. kolovoza, u požeškoj crkvi Sv. Lovre biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima grada Požege, bogoslovima i svećeničkim aspirantima, caritasovim volonterima te drugim vjernicima predvodio je službu Večernjih hvala u čast sv. Lovre.

Svečana uočnica svetkovine sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra

Svetkovina sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra kojem se već osam stoljeća utječe puk iz cijele Zadarske nadbiskupije, počela je svečanom Večernjom koju je u četvrtak 7. listopada u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

1 2