Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uocnica

Uočnica svetkovine svetog Lovre u Lukoranu

Na uočnicu svetkovine sv. Lovre, đakona i mučenika, župnik don Marko Dokoza predslavio je 9. kolovoza euharistijsko slavlje u crkvi Svetog Lovre na groblju u Lukoranu.

Molitveno bdjenje u požeškoj crkvi Sv. Lovre u predvečerje svečeva blagdana

U predvečerje blagdana sv. Lovre, 9. kolovoza, u požeškoj crkvi Sv. Lovre biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima grada Požege, bogoslovima i svećeničkim aspirantima, caritasovim volonterima te drugim vjernicima predvodio je službu Večernjih hvala u čast sv. Lovre.

Svečana uočnica svetkovine sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra

Svetkovina sv. Šimuna, zaštitnika grada Zadra kojem se već osam stoljeća utječe puk iz cijele Zadarske nadbiskupije, počela je svečanom Večernjom koju je u četvrtak 7. listopada u crkvi Sv. Šime u Zadru predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Proslavljena Mala Gospa u marijanskom svetištu u Vepricu

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja povodom proslave blagdana Male Gospe, a već prema uhodanoj praksi središnje slavlje odvijalo se na uočnicu blagdana, u utorak 7. rujna, kada je Gospino svetište podno Biokova posjetilo više tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine te susjednih otoka i iz Bosne i Hercegovine.

Uočnica proslave blagdana svetog Ante na Dubravici

Brojni vjernici  metkovske Župe sv. Ilije, ali  i okolnih neretvanskih župa, na uočnicu blagdana  svetog Ante 12. lipnja hodočastili su pješice do svetišta svetog Ante na Dubravicu, nedaleko od Metkovića. Misno slavlje predslavio je fra Šimun Bilokapić, docent na Katedri moralnog bogoslovlja KBF-a u Splitu u suslavlju župnika  župe sv. Ilije fra Ante Bilokapića i župnog vikara fra Darija Sinkovića. Misno slavlje animirao je bend mladih župe sv. Ilije.

Uočnica blagdana bl. Marije Propetoga

U Blatu na Korčuli 8. srpnja proslavljen je posljednji dan devetnice – uočnica blagdana bl. Marije Propetoga – posvećen molitvi za obitelji i djecu.

Uočnica svetkovine Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu počela je uočnicom u nedjelju, 17. svibnja, kada je svečano misno slavlje na trgu pokraj župne crkve sv. Anselma predvodio o. Marko Dokoza, župni vikar iz zadarske Župe Uznesenja BDM. Suslavio je ninski župnik i dekan don Božo Barišić.

1 2