Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: velebit

Održan „3. Hod za Gavrana“

U organizaciji HPD Gora i SJP Grom u subotu 18. veljače održan je „3. Hod za Gavrana“ u spomen na 29. obljetnicu smrti Damira Tomljanovića Gavrana, hrvatskog viteza koji je na južnim obroncima Velebita zajedno s brojnim braniteljima bio na braniku domovine tijekom Domovinskog rata.

Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

Na prostoru Jurjevića stanova, kod Dušica podno Svetog brda na visini od 1260 metara, u subotu 4. lipnja susretom i misom obilježen je 5. pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Misu je predslavio vojni kapelan iz Karlovca vlč. Ivan Blaževac.

Na Velebitu održan drugi Hod za Gavrana

U spomen na 28. godišnjicu pogibije Damira Tomljanovića Gavrana u subotu 19. veljače održana je druga hodnja od prijevoja Mali Alan do kapelice podno Tulovih greda gdje je Gavran poginuo 17. veljače 1994. braneći Hrvatsku od agresora.

Održan pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

U organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Grom PU Karlovačke i Hrvatskoga planinarskog društva Gora iz Zagreba, usponom na Sveto brdo i misom, u subotu 5. lipnja obilježen je spomen na sve pripadnike specijalne jedinice policije MUP-a RH, HV-a i HOS-a poginule, ranjene i nestale na Velebitu tijekom Domovinskog rata te na lovinački zbjeg.