Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vg

Biskup Jezerinac: „Demografska politika je pitanje odnosa prema čovjeku i životu“

Na svetkovinu Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza, središnje večernje koncelebrirano slavlje u drevnom svetištu Gospe Maslinske za oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru predvodio je umirovljeni vojni biskup u RH Juraj Jezerinac, a nakon mise i procesiju ulicama Belafuže s čudotvornom slikom Gospe Maslinske.

Velika Gospa u Zavalju

Generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. mr. Marinko Miličević predslavio je blagdan Velike Gospe u župi Zavalje, jedinoj župi Gospićko-senjske biskupije koja se nalazi izvan državnih granica RH, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Suslavio je mjesni župnik Zavalja, kao i Donjeg Lapca i Boričevca Dino Rupčić a župna crkva Sv. Franje Asiškog bila je prepuna domaćih vjernika kao i hodočasnika iz Bihaća i susjednih naselja.

Biskup Palić: „Poruka današnje svetkovine je da smo spašeni"

U prigodi proslave svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u četvrtak 15. kolovoza, središnje misno slavlje u župi Uznesenja Marijina u Molvama predslavio je hvarski biskup Petar Palić, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije. Misi je prethodila svečana procesija s čudotvornim kipom Majke Božje uz pratnju limene glazbe i mnoštva hodočasnika.

Više tisuća hodočasnika na slavlju s biskupom Košićem u marijanskom svetištu u Gori

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u svetištu Majke naših stradanja u Gori misnim slavljem koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić koji je prije mise u dvorištu svetišta blagoslovio novopostavljeni kip Marije s djetetom Isusom, rad akademskoga kipara Tomislava Kršnjavija.