Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-hbk-za-zivot-i-obitelj

Otvoren 11. pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike

Jedanaesti pastoralno-katehetski kolokvij za svećenike s temom „Idi pa i ti čini tako (Lk, 10,37) – Crkva ususret osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima“ otvoren je u utorak 5. ožujka 2024. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Održana sjednica Vijeća HBK za život i obitelj u novom sazivu

Prva sjednica Vijeća za život i obitelj u novom sazivu, čiji su članovi na jesenskom plenarnom zasjedanju Sabora imenovani na petogodišnji mandat (2023. – 2028.), održana je u ponedjeljak 18. prosinca 2023. u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Čestitka-poruka za Međunarodni dan osoba s invaliditetom 2023.

Predsjednik Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije riječki nadbiskup Mate Uzinić i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj dubrovački biskup Roko Glasnović uputili su čestitku-poruku za Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca 2023., koju prenosimo u tekstualnom i audiovizualnom obliku s prijevodom na hrvatski znakovni jezik.

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj održana je u ponedjeljak, 5. lipnja u poslijepodnevnim satima u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, a potom je u utorak 6. lipnja održan i sastanak nad/biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji. Sjednicom i sastankom predsjedao je riječki nadbiskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća.

Konferencija za medije po završetku 66. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 66. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u četvrtak 20. travnja 2023. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili riječki nadbiskup Mate Uzinić, zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i pročelnik Centra HBK za promicanje socijalnog nauka Crkve mons. prof. dr. Stjepan Baloban.

1 2 3 4