Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjera

Papin Angelus u nedjelju 19. studenoga

Papa Franjo je u nedjelju, 19. studenoga s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Prof. dr. Sanja Nikčević u emisiji „Vidljivi tragovi“: Što je kršćanska poruka u umjetnosti, zašto je važna i gdje je možemo naći?

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu 19. i 20. listopada upriličen je 29. Međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom „Teologija i književnost: vjera, iskustvo, umjetnost“ u organizaciji KBF-a Sveučilišta u Splitu i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a na kojem je sudjelovala teatrologinja i kazališna kritičarka prof. dr. sc. Sanja Nikčević. Tom prigodom bila je gošća TV emisije „Vidljivi tragovi“ Splitsko-makarske nadbiskupije.

Američki biskupi osudili porast vjerske mržnje

Kao odgovor na eskalaciju vjerske mržnje u Sjedinjenim Američkim Državama, katolički biskupi u zemlji osudili su vjersko nasilje, napominjući da je „mržnja prema bližnjima težak grijeh protiv Boga“, izvijestio je 3. studenoga 2023. Vatican News.

Nadbiskup Gallagher u UN-u: Zdravstvena skrb ne smije biti luksuz

Nadbiskup Paul Richard Gallagher, vatikanski tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, u svom obraćanju na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda 21. rujna istaknuo je da vjerske ustanove imaju ključnu ulogu u zdravstvenoj skrbi. Zdravstvena skrb, rekao je nadbiskup Gallagher, nije smije biti luksuz; na nju svi polažu pravo, objavio je Vatican News.

1 2 3 7