Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjera

Objavljen uskrsni broj Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog

Iz tiska je izišao travanjski broj Glasnika sv. Antuna Padovanskog "Veritas" u kojem glavni urednik fra Vladimir Vidović u uvodniku ohrabruje i potiče sve čitatelje da strah i paniku zamijene nadom i odlučnošću te pouzdanjem u Gospodina te ističe kako nam je "upravo ova korizma dana da se upotpunosti sjedinimo sa Gospodinom u njegovoj muci i križu."

Simpozij Teologije u Rijeci

„Vjera u službi humanizacije kulture“ bila je tema simpozija održanog 12. ožujka na riječkoj Teologiji, na kojemu je o odnosu vjere i kulture govorilo 12 profesora iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Poljske. Simpozij je održan u organizaciji Teologije u Rijeci i Katedre socijalnog nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

UKI-jev korizmeni susret s dr. Antonom Tamarutom o radosti vjere

Što gubimo ako ne vjerujemo i zašto su radost i ljepota najprivlačnija snaga kršćanske vjere - pitanja su o kojima je predsjednica Udruge katoličkih intelektualaca (UKI) dr. Ružica Pšihistal propitivala svećenika Krčke biskupije i redovitog profesora Katoličkoga bogoslovnog u Zagrebu prof. dr. Antona Tamaruta tijekom prvog korizmenoga susreta održanog 3. ožujka u Osijeku u Klubu knjižare Nova.

1 2