Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-marko-durin

Svetkovina sv. Jeronima proslavljena u Rimu

Hrvatska rimska zajednica proslavila je u subotu 30. rujna svetkovinu sv. Jeronima – prezbitera i crkvenog naučitelja te zaštitnika Papinskoga hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu.

Misa za domovinu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u utorak 30. svibnja u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljena je misa za domovinu.

Fra Miljenko Šteko predvodio slavlje Tavelićeva u Rimu

Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima organizirao je 13. studenog već tradicionalnu proslavu blagdana sv. Nikole Tavelića, prezbitera i mučenika, koja je ujedno i Jesenski susret hrvatskih rimskih studenata. Tom prigodom, svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima, predslavio je fra Miljenko Šteko, gvardijan Međunarodnog zavoda Antonianum u Rimu, član Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Dijamantni jubilej mons. Lovre Cindorija

Mons. Lovro Cindori proslavio je u ponedjeljak 23. kolovoza 2021. dijamantni jubilej svećeništva (1961. - 2021.) na Svetoj Trojici, na brežuljku Drenovec, iznad župne crkve Kraljice svete Krunice u Remetincu kod Novog Marofa, gdje je nekada stajala kapela Svetoga Trojstva koja je stradala od groma prije više od 200 godina.