Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-marko-zubak

Nadbiskup Vukšić uveo preč. Marka Zubaka u službu vrhbosanskog kanonika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je 14. veljače 2023. euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali te uveo u službu novoimenovanog kanonika Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojničkog arhiđakona preč. Marka Zubaka.

Uvođenje u službu novog vrhbosanskog kanonika preč. Marka Zubaka

Novoimenovani kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojnički arhiđakon preč. Marko Zubak svečano će biti uveden u službu u utorak 14. veljače tijekom mise u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom 18 sati, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Vlč. Marko Zubak je novi vrhbosanski kanonik

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić dekretom od 4. siječnja imenovao je ravnatelja KŠC-a „Sv. Franjo“ u Tuzli i župnika na Husinu vlč. Marka Zubaka novim rezidencijalnim kanonikom Vrhbosanskog kaptola i arhiđakonom Fojničkog arhiđakonata, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

Proslava blagdana sv. Marka evanđelista na Plehanu

Na blagdana sv. Marka evanđelista, u nedjelju 25. travnja u istoimenoj župi na Plehanu u Bosanskoj Posavini, misno slavlje predvodio je ravnatelj Katoličko-školskog centra u Tuzli vlč. Marko Zubak te je otvorena prodajna izložba likovnih radova nastalih na Likovnoj koloniji Plehan 2019., a održano je i predstavljanje knjige „Enciklopedijski rječnik Bosanske Posavine“, autora Ante Kneževića i Tomislava Lukića

Četvrt stoljeća tuzlanskoga Katoličkog školskog centra

Katolički školski centar „Sveti Franjo“ u Tuzli 5. listopada 2020. proslavio je 25. obljetnicu svoga postojanja te ujedno zazvao zagovor svoga nebeskog zaštitnika – utemeljitelja franjevačkoga reda, objavila je Nedjelja.