Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojna-hunta

Crkva u Mjanmaru na meti državnog terora

Vladine snage u Mjanmaru tijekom proteklog vikenda spalile su 129 godina staru katoličku crkvu u pretežito katoličkom selu Chan Thar, što je posljednji u nizu napada na kršćane u toj zemlji, javlja agencija KNA.

Kardinal Bo izrazio zabrinutost zbog eskalacije represije vojne hunte u Mjanmaru

Mjanmarska vojna hunta osudila je u ponedjeljak 15. kolovoza svrgnutu mjanmarsku čelnicu i vodeću oporbenu političarku Aung San Suu Kyi na dodatnih šest godina zatvora, a nadbiskup Yangona kardinal Charles Maung Bo je upozorio na represiju i zastrašivanje mjanmarskog naroda koje hunta provodi, izvijestio je Vatican News.

Crkve i dalje prve na udaru usred oružanog sukoba u Mjanmaru

Crkve u većinski kršćanskim državama u Mjanmaru i dalje su prve mete vojne hunte usred oružanog sukoba koji eskalira od državnog udara prije godinu dana, unatoč apelima biskupa i pape Franje, izvijestila je 17. veljače UCA News.

Novi napadi na Crkvu u Mjanmaru

U većinski katoličkoj državi Kayah 22. studenoga mjanmarska vojska (Tatmadaw) upala je u katoličku katedralu, biskupovu kuću i kliniku koju vodi Crkva, prenosi nedjelja.ba.

Mjanmar: Vojska pali kuće i crkve

Mjanmarska artiljerija paljbom po civilnim dijelovima grada Thantlang u pretežno kršćanskoj državi Chin na zapadu nekadašnje Burme srušila je 200 stambenih zdanja i dvije crkve, prenosi agencija Kathpress.