Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij

Vojno hodočašće u Lurd: Hodočasnici slavili misu u Avignonu

Nakon puta kroz Sloveniju i Italiju, sudionicima vojnog hodočašća iz Hrvatske su se u srijedu 22. svibnja 2024. u francuskom Avignonu pridružili sudionici vojnog hodočašća iz Bosne i Hercegovine predvođeni vrhbosanskim nadbiskupom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomom Vukšićem.

Održane duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata

Duhovne vježbe za vojne i policijske kapelane – njih oko 30 – koji vrše pastoralnu službu u Vojnom ordinarijatu, održane su od ponedjeljka, 19. veljače do četvrtka, 22. veljače 2024. u „Oazi sv. Marije Krucifikse“ – Duhovnom centru Službenica Milosrđa na Kamenu u Splitu.

Svečano otvoreno 63. Međunarodno vojno hodočašće u Lurd

Svečanom povorkom orkestara, stjegova i izaslanstava tridesetak zemalja, u petak 12. svibnja u večernjim satima počelo je u bazilici svetog Pija X. u Lurdu 63. međunarodno vojno hodočašće (P.M.I.) Geslo ovogodišnjeg hodočašća je „…želim da ovdje izgrade kapelicu...“, izvijestio je Vojni ordinarijat u RH.

Božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu

Tradicionalno božićno čestitanje u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održano je u petak 16. prosinca, objavljeno je na službenim stranicama Vojno-redarstvene biskupije.

Poslanica biskupa Bogdana u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata

Prenosimo u cijelosti poslanicu vojnog biskupa Jure Bogdana „U službi Evanđelja, pod Marijinom zaštitomˮ upućenu u povodu 25. obljetnice utemeljenja Vojnoga ordinarijata u Republici Hrvatskoj, a uz proslavu blagdana Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta – zaštitnice Vojnoga ordinarijata, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Olujaˮ, 5. kolovoza 2022.

1 2 3