Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vojni-ordinarij

Počelo 28. vojno hodočašće u Lurd

Dvadeset osmo hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lurd u sklopu 62. međunarodnog vojnog hodočašća (62. PMI) počelo je u utorak 10. svibnja misnim slavljem u crkvi Svetog Križa u Sigetu koje je predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, izvijestilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Obilježen Dan Vojne kapelanije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan predslavio je u četvrtak, 5. svibnja u župnoj crkvi svetog Mihaela arkanđela u osječkoj Tvrđi svečano euharistijsko slavlje povodom proslave Dana Vojne kapelanije svetog Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Zapovjedništva za obuku i doktrinu Fran Krsto Frankopan (ZOD „F.K.F.“).

Poziv vojnog biskupa na molitvu i post za mir u Ukrajini

Vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan uputio je vojnim i policijskim kapelanima i svim vjernicima Vojnog ordinarijata u RH poziv na post i molitvu za mir u Ukrajini, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

Papa imenovao biskupa Buljevića vojnim ordinarijem za Čile

Papa Franjo imenovao je Pedra Ossandóna Buljevića vojnim ordinarijem za Čile, premještajući ga s naslovnog sjedišta La Imperial i iz ureda pomoćnog biskupa metropolitanske nadbiskupije Santiago de Chile, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak 28. listopada, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Dvadeset i prva obljetnica smrti dr. Franje Tuđmana

U četvrtak 10. prosinca, obilježena je 21. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U jutarnjim satima na grobu dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj, okupili su se visoki državni dužnosnici kako bi mu odali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, a molitvu odrješenja predvodio je vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan u pratnji generalnog vikara vojnog ordinarijata don Marka Mede, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnog ordinarijata u RH.

1 2