Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosansko-bogoslovno-sjemeniste

Susret članova BK BiH s profesorima KBF-a i s odgojiteljima VBS-a u Sarajevu

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održali su u srijedu 5. srpnja u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu treći susret s profesorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i odgojiteljima bogoslovne zajednice u Sarajevu, prenosi KTA. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Proslavljen zaštitnik sjemenišne crkve sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i dijamantni jubilej svećeništva mons. Mate Zovkića

Crkva slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, koja se nalazi u sklopu zdanja Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa odnosno Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, proslavila je u srijedu 5. srpnja nebeske zaštitnike. Tom prigodom profesor emeritus mons. Mato Zovkić, umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije proslavio je dijamantni jubilej – 60 godina svećeništva, izvijestila je KTA.

Potpisan ugovor o pomoći ministarstva u obnovi Vrhbosanske bogoslovije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić zajedno s rektorom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa preč. Zdenkom Spajićem primio je u utorak 27. lipnja u posjet ministra za prostorno uređenje Federacije BiH Željka Nedića, pomoćnika ministra Zdravka Buljetu i savjetnika ministra Gorana Lulića.

1 2 3