Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: washington

Kardinal Zuppi završio posjet Washingtonu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu 19. srpnja 2023. priopćenje o posjetu Washingtonu predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija, izaslanika pape Franje u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Predsjednik Biden primio kardinala Zuppija

Bijela kuća priopćila je da se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Robinette Biden u utorak 18. srpnja 2023. sastao s izaslanikom pape Franje, kardinalom Matteom Marijom Zuppijem koji boravi u Washingtonu u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Kardinal Zuppi nakon Kijeva i Moskve putuje u Washington

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da će predsjednik Talijanske biskupske konferencije bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Maria Zuppi od 17. do 19. srpnja 2023. boraviti u Washingtonu kao izaslanik pape Franje.

U Washingtonu više desetaka tisuća ljudi sudjelovalo u "Hodu za život"

Deseci tisuća zagovaratelja prava na život od začeća do prirodne smrti okupili su se u petak 21. siječnja u glavnom gradu Sjedinjenih Država na godišnjem "Hodu za život", ohrabreni mogućnošću da bi Vrhovni sud uskoro mogao poništiti presudu u slučaju "Roe protiv Wadea" koja je legalizirala pobačaj u zemlji, javlja agencija Reuters, a prenosi Hina.

Joseph R. Biden prisegnuo kao 46. predsjednik SAD-a

Joe Biden je u srijedu 20. siječnja prisegnuo na Kapitolu koji je prije dva tjedna bio poprište nemira u kojem su pobornici njegovog prethodnika upali u sjedište američke demokracije i tjedan dana pošto je Donald Trump po drugi put opozvan u donjem domu Kongresa, izvještava Hina.

Komemoracija u SAD-u u povodu 19. obljetnice "11. rujna"

Sjedinjene Države održale su u petak 11. rujna komemoraciju za gotovo 3.000 ubijenih 11. rujna 2011. u napadima terorističke skupine Al-Kaide na New York i Washington. Zbog pandemije koronavirusa, ove godine je obilježavanje napada na Sjedinjene Države bilo prilično skromnije uz mjere zaštite od širenja zaraze, izvještava Hina.

1 2