Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacki-pomocni-biskup-ivan-sasko

Prvi akademski dan na HKS-u

Studenti i nastavnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta zazivom Duha Svetoga u ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine u 10 sati u bazilici svetog Antuna Padovanskog na Svetom Duhu započet će zajedno XIV. akademsku godinu 2023./2024.

Radio Marija proslavila srebrni jubilej – dvadeset i pet godina djelovanja

Radio Marija Hrvatska misnim slavljem koje je u utorak 22. veljače u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, u suslavlju s apostolskim nuncijem u RH mons. Giorgiom Linguom, provincijalom Hrvatske pokrajine Družbe Isusove p. Daliborom Renićem, subraćom isusovcima i ostalim svećenicima, proslavila je 25. obljetnicu djelovanja.

Biskup Šaško predvodio misu zadušnicu i sprovodne obrede za preminulog vlč. Slavka Šaguda

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je u četvrtak 1. srpnja misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Andrije apostola na Lazu Bistričkom te sprovodne obrede za preminulog svećenika Zagrebačke nadbiskupije vlč. Slavka Šaguda koji je u 90. godini života i 62. godini svećeništva preminuo u utorak 29. lipnja u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu.

VIDEO Korizmena procesija ulicama Zagreba

Na prvu obljetnicu razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te pandemije koja je obilježila društveni i crkveni život zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je korizmenu procesiju od zagrebačke katedrale do crkve Sv. Roka.

Kardinal Bozanić: Potrebni smo nove ljudske blizine

Korizmena procesija koja je na prvu godišnjicu razornog potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu te pandemije koronavirusa prošla u subotu 20. ožujka od zagrebačke katedrale do crkve Sv. Roka završila je misnim slavljem koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Uvod i homilija biskupa Ivana Šaška

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje na četvrtu korizmenu nedjelju, 14. ožujka, u zagrebačkoj Župi sv. Ivana XXIII., pape, u Dubravi, te krstio Rebeku, osmo dijete Sima i Manuele Gečević.

Obavijest o liturgijskim slavljima u zagrebačkoj katedrali

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško uputio je u nedjelju 20. prosinca pismo u kojem obavještava da će se, počevši od svetkovine Božića, euharistija ponovno slaviti u zagrebačkoj katedrali. Pismo, objavljeno na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije, prenosimo u cijelosti.

Vlč. Borna Puškarić uveden u župničku službu u Župi sv. Blaža u Zagrebu

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško predslavio je u nedjelju 30. kolovoza u župnoj crkvi svetoga Blaža u Zagrebu svečano euharistijsko slavlje 22. nedjelje kroz godinu prigodom kojega je u službu župnika moderatora uveo vlč. Bornu Puškarića, donedavnoga pročelnika Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije.

1 2