Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zakon-o-pobacaju

ARGUMENTI Pobačaj u Hrvatskoj i novi prijedlog zakona o zaštiti života

Međunarodni dan života kojeg u Hrvatskoj obilježavamo prve nedjelje u veljači, odnosno za tri dana, bio je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 4. veljače, na Hrvatskome katoličkom radiju. Gosti HKR-a bili su: voditelj Ureda za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije dr. sc. Petar Krešimir Hodžić, predsjednik Udruge 'Hrvatska za Život' Ante Čaljkušić i saborski zastupnik dr. sc. Stjepo Bartulica.

Prosvjedi protiv legalizacije pobačaja u Argentini

U više od 500 argentinskih gradova, u subotu 28. studenoga, održani su prosvjedi protiv donošenja zakona o pobačaju koji je predstavio predsjednik Alberto Fernández, a protiv kojeg se izjasnio i papa Franjo, objavila je Catholic News Agency.

Poljska: Reakcija nadbiskupa Gądeckog na prosvjede i oskvrnjenje crkvi

Predsjednik Poljske biskupske konferencije i poznański nadbiskup Stanisław Gądecki reagirao je na kritike na odluku Ustavnog suda o neustavnosti odredbe zakona o mogućnosti pobačaja zbog oštećenja ili bolesti kod nerođenog djeteta, nakon što su prosvjednici u nedjelju 25. listopada oskvrnuli crkve u nekoliko gradova, objavila je Catholic News Agency.

Poljski biskupi pozdravili presudu Ustavnoga suda o zabrani pobačaja bolesnog djeteta

Poljska biskupska konferencija pozdravila je odluku poljskoga Ustavnog suda kojom se jedna od odredbi Zakona o pobačaju koji je na snazi od 1993. godine označila neustavnom. Riječ je o odredbi vezanoj uz selektivni pobačaj na temelju procjene o mogućoj malformaciji ploda. Ostale dvije odredbe - pobačaj dopušten u slučaju silovanja, incesta ili ugroze majčinog zdravlja/života i dalje su na snazi, prenosi Vatican News.

Moralni teolog dr. Matulić o novom Zakonu o pobačaju

Na predstavljanju knjige „Pobačaj: Drama savjesti“ održanom u četvrtak 7. ožujka u Sisku, autor dr. Tonči Matulić osvrnuo se na novi Zakon o pobačaju, zapitavši kakva je to zemlja koja može ozakoniti ubojstvo nerođenog bića.