Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zakon

Reakcija francuskih biskupa nakon usvajanja prijedloga o uvrštavanju u Ustav „prava“ na pristup pobačaju

Nakon što je francuski Senat odobrio tekst ustavne revizije kojim se u Temeljnu povelju uključuje „pravo“ na slobodan pristup pobačaju, Francuska biskupska konferencija je u ponedjeljak 26. veljače 2024. izrazila neodobravanje, ističući da se „pobačaj, koji je i dalje atentat na život od svoga začetka, ne može promatrati isključivo iz perspektive prava žena“, prenosi L'Osservatore Romano.

Reakcija Crkve u Sloveniji: Zakon o medijima gazi temelje demokracije, ograničava vjerske slobode

Koordinacija katoličkih medija pri Slovenskoj biskupskoj konferenciji smatra da je prijedlog Zakona o medijima, koji je u javnoj raspravi u Sloveniji bio do srijede 31. siječnja, protivan Ustavu i međunarodnim ugovorima jer ograničava zajamčene slobode – Vlada time ograničava uređivačku autonomiju, gospodarsku inicijativu i vjerske slobode, ocijenili su na konferenciji za novinare održanoj iz Koordinacije katoličkih medija u ponedjeljak 29. siječnja u Ljubljani.

Mane i vrline - Proždrljivost

Papa Franjo nastavio je na redovnoj općoj audijenciji srijedom 10. siječnja niz kateheza na temu "Mane i vrline". Donosimo u cijelosti treću Papinu katehezu naslovljenu "Proždrljivost".

Duh Sveti - protagonist navještaja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. veljače papa Franjo nastavio je ciklus kateheza „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papina razmišljanja, koje donosimo u cijelosti, bila je tema "Duh Sveti - protagonist navještaja".

1 2 3 4