Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zastitnik-biskupije

Svetkovina sv. Terezije proslavljena u požeškoj katedrali

Svečano euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali, 15. listopada 2023., na svetkovinu sv. Terezije Avilske, njezine nebeske zaštitnice, predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić uz sudjelovanje mjesnog biskupa Antuna Škvorčevića, srijemskog biskupa Đure Gašparovića, srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svaline te brojnih vjernika i predstavnika javnog života.

„Mali Mihovil“ okupio najmlađe u katedrali sv. Jakova

U sklopu priprave za svetkovinu sv. Mihovila, djeca iz dječjih vrtića Kučica, Žižula - Ražine, Brat sunce, Vidici, Ciciban i Blažena Hozana posjetila su u srijedu 27. rujna katedralu sv. Jakova i susrela se sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem, izvijestila je Šibenska biskupija.

U Stocu predstavljen zbornik radova o Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji

U duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije „Sarsenterum“ u Stocu, u četvrtak 21. rujna, predstavljen je zbornik radova pod nazivom "Trebinjsko-mrkanska biskupija" koji je objavljen povodom obilježavanja 1000. obljetnice prvoga pisanog spomena Trebinjske biskupije i 700. obljetnice prvoga pisanog spomena Mrkanske biskupije, objavila je mrežna stranica Crkva na kamenu.

1 2 3