Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zastitnik

Misom proslavljen blagdan sv. Huberta u Zaboku

Svečanom misom u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku članovi Lovačkog društva „Trčka“ proslavili su u četvrtak 3. studenoga 2022. blagdan sv. Huberta, svog nebeskog zaštitnika.

Sv. Ivan Pavao II. proslavljen u Šibenici

Više od tri stotine vjernika okupilo se 22. listopada u filijalnoj crkvi u Šibenici, Župa Podmilačje kod Jajca, proslaviti blagdan sv. Ivan Pavla II., pape, zaštitnika mjesta.

Luigi i Maria Beltrame Quattrocchi

Supružnici Beltrame Quattrocchi zaštitnici su X. svjetskog susreta obitelji koji se održava u Rimu od 22. do 26. lipnja. Sv. papa Ivan Pavao II. proglasio ih je blaženima 2001. godine te su tako postali prvi bračni par beatificiran u povijesti Katoličke Crkve.

Riječka nadbiskupija i katedrala te grad Rijeka u utorak slave nebeskog zaštitnika - sv. Vida

Na svetkovinu sv. Vida, u utorak 15. lipnja, misu katedrali sv. Vida u Rijeci s početkom u 8 sati predvodit će rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić. Liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u 9.30 predslavit će rektor riječke Bogoslovnog sjemeništa vlč. Mario Gerić, dok će pontifikalnu misu s dodjelom medalja sv. Vida u 11 sati predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

1 2