Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zavjeti

Obnova zavjeta članova dominikanskog laičkog bratstva

Dvanaest članova dominikanskog laičkog bratstva blaženog Augustina Kažotića obnovilo je svoje zavjete na tri godine u subotu 3. listopada, u kapeli Samostana i Župe bl. Augustina Kažotića, na zagrebačkoj Pešćenici.

Proslava zavjeta i jubileja sestara Kćeri Božje ljubavi

Po završetku šestodnevnih duhovnih vježbi, 3. kolovoza, koje je u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini vodio don Stjepan Bolkovac, SDB održano je misno slavlje pod kojim su tri sestre novakinje: s. M Josipa Soldo, s. Katarina Pendeš i s. Marijana Novosel položile prve svete zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke provincijalne glavarice, s. Gordane Igrec.

O. Volenik položio zadnje zavjete

Isusovac dr. o. Antun Volenik položio je svoje zadnje zavjete na blagdan Blažene Djevice Marije – Majke i Kraljice Družbe Isusove, 22. travnja u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu, izvijestila je Hrvatska pokrajina Družbe Isusove na mrežnim stranicama.

Zavjeti i jubileji sestara milosrdnica na Veliku Gospu

Uoči Velike Gospe uz svečanu večernju časoslova, dvije postulantice Ines Meštrović (Provincije Bezgrješnog Začeća BDM, Zagreb) i Cecilija Bašić (Provincije Navještenja Gospodinova Split) započele su kanonski novicijat. Na samu Veliku Gospu, 15. kolovoza, svečanom jutarnjom liturgijom i misom u crkvi Sv. Vinka Paulskoga u Zagrebu milosrdnice su slavile svoje jubileje počevši od 60, 50, 25 godina zavjeta, a s. Ivana Mikotić i s. Klara Ešegović obnovile su svoje privremene zavjete na daljnje dvije godine.

Tri splitske klarise položile prve svete zavjete

Splitske klarise s. Marija Josipa od Presvetog Lica Isusova (Stanka Bjeliš), s. Marija Veronika od Presvetog Oltarskog Sakramenta (Petra Vukić) i s. Marija Rafaela od Krista Kralja (Gojana Korać) položile su svoje prve svete zavjete u nedjelju 23. rujna u samostanu klarisa u Splitu, u tijeku misnoga slavlja koje je predvodio rektor Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Jure Bjeliš.