Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zdk

Kardinal Roche njemačkim biskupima: Laici ne mogu propovijedati niti redovno krstiti

Vatikan ne vidi prostor za propovijedi laika u okviru euharistijskog slavlja niti za dopuštenje laicima da redovno podjeljuju sakrament krsta, naglasio je prefekt Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Arthur Roche u pismu poslanom u srijedu 29. ožujka 2023. predsjedniku Njemačke biskupske konferencije limburškom biskupu Georgu Bätzingu.

Mediteranski teološki susreti: Intervju prof. Marianne Heimbach-Steins

Posljednjeg dana „Mediteranskih teoloških susreta“ u Hrvatskoj, sinodski put Katoličke Crkve bio je protagonist za 40 mladih studenata i doktoranada teologije, katolika, pravoslavnih i protestanata. Prijevod intervjua s njemačkom katoličkom teologinjom Marianne Heimbach-Steins, koji je za Vatican News imao Alessandro Di Bussolo, objavljujemo u cijelosti.

Irme Stetter-Karp nova predsjednica Središnjeg odbora njemačkih katolika

Na čelu Udruge katoličkih laika u Njemačkoj ponovno je žena - znanstvenica Irme Stetter-Karp (65) preuzela je službu 19. studenoga u Berlinu, na glavnoj skupštini Središnjeg odbora njemačkih katolika (ZdK) na kojoj je izabrana velikom većinom glasova, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.