Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zlostavljanje-maloljetnika

U Francuskoj jedanaestorica biskupa pod istragom zbog zlostavljanja

Predsjednik Francuske biskupske konferencije (CEF) nadbiskup Reimsa Éric de Moulins-Beaufort održao je u ponedjeljak 7. studenoga 2022. u Lurdu, gdje se održava 90. plenarno zasjedanje CEF-a, konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o napretku istrage o zlostavljanju maloljetnika od strane crkvenih službenika, prenosi Vatican News.

Razgovor Glasa Koncila s njemačkim katoličkim novinarom Guidom Horstom

Glavni urednik njemačkog katoličkog tjednika »Die Tagespost« Guido Horst u intervjuu u Glasu Koncila priređenom za nedjelju 30. listopada objašnjava kako je došlo do toga da je i papa u miru Benedikt XVI. zbog »Münchenske studije« prikazan kao onaj koji je pridonosio patnjama zlorabljene djece i maloljetnika.

Papa španjolskim biskupima: Pratiti žrtve zlostavljanja

Sveti Otac Franjo primio je u četvrtak 7. travnja predstavnike Španjolske biskupske konferencije koji su predstavili rad neovisnog povjerenstva za istraživanje slučajeva seksualnog zlostavljanja maloljetnika, izvijestio je Vatican News.

Francuski biskupi s Papom razgovarali o zlostavljanju maloljetnika

Godišnji redoviti izvještaj o nedavnom plenarnom zasjedanju: tako su članovi predsjedništva Francuske biskupske konferencije (CEF) definirali audijenciju koju su imali u ponedjeljak 13. prosinca kod pape Franje u Vatikanu, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Pregled i komentar izvještaja o slučaju McCarrick: Bolna stranica s koje Crkva uči

U Vatikanu je Državno tajništvo u utorak 10. studenoga objavilo Izvještaj Svete Stolice o institucionalnom znanju i procesu donošenja odluka u vezi s bivšim kardinalom Theodoreom Edgarom McCarrickom (od 1930. do 2017.). Donosimo detaljan pregled Izvještaja i prateći komentar glavnog urednika Radio Vatikana Andree Torniellija, koje je prenijela Fratellanza umana.

1 2