Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: znanstveni-kolokvij

Znanstveni kolokvij povodom stote godišnjica rođenja zadarskog nadbiskupa Marijana Oblaka

Povodom stote godišnjice rođenja zadarskog nadbiskupa Marijana Oblaka održan je znanstveni kolokvij u subotu 14. prosinca u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa Zmajević u Zadru. Među predavačima je bio prof. dr. Ante Uglešić, istaknuti znanstvenik i bivši rektor zadarskog sveučilišta, ujedno i Oblakov nećak koji je blizak poznavatelj osobnosti nadbiskupa Oblaka.

Znanstveni kolokvij o 100. obljetnici rođenja biskupa dr. h. c. Ćirila Kosa

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Đakovu, Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Društvo hrvatskih književnika organiziralo je Znanstveni kolokvij o 100. obljetnici rođenja biskupa dr. h. c. Ćirila Kosa (19. 11. 1919. – 6. 7. 2003.). Kolokvij je održan pod biskupskim geslom biskupa Ćirila „In caritate, humilitate et vitae simplicitate – U ljubavi, poniznosti i jednostavnosti života“ u utorak, 19. studenoga u Dvorani biskupa Strossmayera KBF-a u Đakovu.

Hrvatsko katoličko sveučilište: Znanstveni kolokvij 'Hrvatska i Europa 30 godina nakon pada Berlinskog zida'

"Sv. Ivan Pavao II. bio je glas do tada Crkve šutnje u zemljama srednje i istočne Europe. Papin doprinos bio je prvenstveno duhovne naravi", poručio je apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović, jedan od izlagača u utorak 22. listopada, na znanstvenom kolokviju "Hrvatska i Europa 30 godina nakon pada Berlinskog zida" koji je upriličen na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu, u povodu Dana Odjela za sociologiju.