Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: znanstveni-skup

Poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glas Koncila i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ objavljuju poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.

Znanstveni skup o župi sv. Josipa u Slatini

Prigodom stogodišnjice slatinske župe sv. Josipa u Hrvatskom domu u Slatini je 5. listopada održan znanstveni skup pod nazivom „Župa sv. Josipa u Slatini 1919. – 2019.“,  u organizaciji te župe, ogranka Matice hrvatske u Slatini, Zavičajnog muzeja Slatina i Grada Slatine.

Znanstveni skup o sluzi Božjem Josipu Stadleru

U povodu 100. obljetnice smrti prvoga vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjega Josipa Stadlera u njegovu rodnom gradu Slavonskom Brodu, a u pastoralnom centru njegove krsne župe Gospe Brze Pomoći, održan je u četvrtak 29. studenoga drugi dio međunarodnoga znanstvenog skupa „Josip Stadler (1843.-1918.) u kontekstu beatifikacije. Duhovni profil i društveno djelovanje snagom službe“.

Znanstveni skup o akademiku i filologu don Ivanu Berčiću

Međunarodni znanstveni skup u Zadru „Ivan Berčić (1824.-1870.) Život i djelo" održan je u petak 26. listopada u Zavodu za povijesne znanosti HAZU-a u Zadru. Ivan Berčić je svećenik rodom s otoka Ugljana, zadarski kanonik koji je teološki studij završio u Beču. Bio je akademik, jedan od najistaknutijih proučavatelja glagoljske baštine u Hrvatskoj. Radio je kao kateheta, profesor hrvatskog i staroslavenskog jezika i staroslavenske liturgike, Starog zavjeta i istočnih jezika u Visokoj bogoslovnoj školi u Centralnom bogoslovnom sjemeništu dalmatinskih biskupija u Zadru.

„Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća u razdoblju komunizma (II)“

U organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glasa Koncila i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u Križevcima je u subotu 20. listopada održan treći znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća u razdoblju komunizma (II)“. Na znanstvenom je skupu sudjelovalo dvadesetak znanstvenika iz cijele Hrvatske.

„Osam stoljeća crkve Gospe od Anđela i franjevačkog samostana u Trogiru“ II.

U popodnevnom dijelu znanstvenog skupa „Osam stoljeća crkve Gospe od Anđela i franjevačkog samostana u Trogiru“ u četvrtak 18. listopada u hotelu sv. Križ na Čiovu nazočio je i fra Stefano Cecchini, predsjednik Međunarodne papinske marijanske akademije u Rimu (Pontifica Academia Mariana Internationalis - PAMI).

1 2