Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: znanstveni-skup

Znanstveni skup o Ivi Mašini u povodu 60. obljetnice njegove smrti

U povodu 60. obljetnice smrti Ive Mašine, hrvatskog mučenika i svjedoka vjere kojeg su zbog rodoljublja komunisti ubili u zatvoru Stara Gradiška, u petak 19. studenoga održan je znanstveni skup na kojem je predstavljeno djelovanje Mašine kao vrsnog kršćanina i domoljuba u Pučkom otvorenom učilištu "Dom na žalu" u njegovom rodnom mjestu Preko na otoku Ugljanu,

Znanstveni skup „Pad Beograda 1521.“ na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održava se znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem „Pad Beograda 1521. godine i njegove posljedice za hrvatski povijesni prostor“ u organizaciji Odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Hrvatskog instituta za povijest pod pokroviteljstvom Beogradske nadbiskupije.

Održan znanstveni skup o biskupu Jeronimu Mileti

Znanstveni skup „Charitas Christi urget nos“ u prigodi 150. obljetnice rođenja dr. Jeronima Milete, franjevca konventualca, šibenskog biskupa i apostolskog administratora jugoslavenskog dijela Zadarske nadbiskupije održan je u subotu 6. studenoga u Interpretacijskom centru Civitas Sacra u Šibeniku.

Počeo znanstveni skup „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina: Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“

U prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu 6. srpnja započeo je znanstveni skup na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina - Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“, kojeg su organizirali Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Đakovačko-osječka nadbiskupija, Požeška biskupija i Srijemska biskupija.

Znanstveni skup u sklopu XIX. Strossmayerovih dana

Grad Đakovo u suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom u Đakovu u povodu 19. Strossmayerovih dana organiziralo je u subotu 29. svibnja znanstveni skup „Pogled na Bosnu i Hercegovinu“.

1 2 3