Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zornica

Prvu misu zornicu u Zaboku predvodio biskup Pozaić

Umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća 1. prosinca prvu misu zornicu u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjka. Biskupu Pozaiću pridružila su se trojica bogoslova koja su se na kraju misnog slavlja ponaosob predstavila, a župnik je župljane pozvao da mole za njih i za nova duhovna zvanja.

Misa zornica i blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

U Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH služena je u ponedjeljak 17. prosinca misa zornica i održan obred Božjega blagoslova. Na misi zornici i blagoslovu okupili su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državnim tajnicima i pomoćnicima ministra obrane te brojni djelatnici.

Biskup Škvorčević predvodio misu zornicu u požeškoj katedrali

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je 17. prosinca u požeškoj katedrali misu zornicu. Uvodeći u misno slavlje rekao je nazočnima da na današnji dan, kad liturgijski započinje vrijeme neposredne priprave za Božić, želi zajedno s njima još jednom biti svjedokom trenutka u kojem svjetlo preotima mrak oko nas, kako bismo se u pripravi za Božić obnovili u svijesti da je Isus Krist istinsko svjetlo koje preotima mrak naše prolaznosti, naših duhovnih umiranja i grijeha.

Biskup Pozaić predvodio prvu zornicu na početku došašća u Zaboku

U subotu 1. prosinca, predvečerje prve nedjelje došašća, a na poziv župnika župe sv. Jelene Križarice u Zaboku Marijana Culjaka slavljeni su misa i molitveno bdjenje s nakanom za obitelji, domovinu i nova duhovna zvanja. Prvu svijeću zapalio je sjemeništarac Martin Fiket.