Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zornica

Nadbiskup Vukšić slavi zornice u sarajevskim župama

Misu zornicu u sarajevskoj katedrali Srca Isusova na blagdan sv. Andrije, u utorak 30. studenoga, predslavio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, objavljeno je na mrežnim stranicama Vrhbosanske nadbiskupije.

Prvu misu zornicu u Zaboku predvodio biskup Pozaić

Umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća 1. prosinca prvu misu zornicu u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice uz domaćeg župnika Marijana Culjka. Biskupu Pozaiću pridružila su se trojica bogoslova koja su se na kraju misnog slavlja ponaosob predstavila, a župnik je župljane pozvao da mole za njih i za nova duhovna zvanja.

Misa zornica i blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

U Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH služena je u ponedjeljak 17. prosinca misa zornica i održan obred Božjega blagoslova. Na misi zornici i blagoslovu okupili su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državnim tajnicima i pomoćnicima ministra obrane te brojni djelatnici.

1 2