Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-drvar

Pastoralni centar u Drvaru uskoro pod krovom

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u Župi sv. Josipa teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime zdanje staviti pod krov, izvijestili su 5. listopada iz župe Drvar.

Slavlje krizme i prve pričesti u Drvaru

U župi sv. Josipa u Drvaru u subotu 29. svibnja banjolučki biskup Franjo Komarica krizmao je četvero mladih župljana Drvara, a potom je u subotu 19. lipnja u održano i slavlje prve pričesti koje je prevodio drvarski župnik don Davor Klečina.

Srušen oštećeni zvonik u Drvaru

Radnici GP „Komotin“ Jajce 27. siječnja izvršili su zahtjevnu operaciju skidanja tri brončana zvona, a potom i rušenja drvenog zvonika visokog 16 metara, izgrađenog uz privremeni bogoslužni prostor župe Drvar.

Župa Drvar dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju pastoralnog centra

Neposredno uoči početka pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini, Općina Drvar izdala je 3. ožujka 2020. Župi sv. Josipa Drvar lokacijsku informaciju (urbanističku dozvolu) za rekonstrukciju i dogradnju sadašnjeg poslovnog objekta u Ul. Jole Marića koji će služiti u budućnosti kao višenamjenski župni pastoralni centar.

Svečanom misom u Drvaru Obilježen Dan medija u Bosni i Hercegovini

Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini u nedjelju 29. rujna obilježila je 53. Svjetski dan društvenih komunikacija u Bosni i Hercegovini, a tim povodom je također, u privremenom liturgijskom prostoru u župi Banjolučke biskupije Sv. Josipa u Drvaru, svečano euharistijsko slavlje predvodio predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH.

Župa Drvar traži od Ministarstva graditeljstva izdavanje lokacijske dozvole za obnovu pastoralnog centra

Nakon što je Općina Drvar službenim aktom od 27. lipnja drugi put odbila izdati župi sv. Josipa u Drvaru lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta, ne poštujući tako drugostupanjsko rješenje Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije koje je prethodno uvažilo žalbu župe Drvar po svim točkama, iz župe je na adresu Ministarstva 15. srpnja ponovno službeno upućena žalba po ovom pitanju.

1 2