Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastoralni centar u Drvaru uskoro pod krovom

Drvar (IKA)

Radovi prve faze izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim prostorom u Župi sv. Josipa teku zacrtanom dinamikom i u planu je do početka zime zdanje staviti pod krov, izvijestili su 5. listopada iz župe Drvar.

Nakon blagoslova kamena temeljca o župnoj svetkovini u ožujku, početkom travnja je građevinsko poduzeće „Komotin“ iz Jajca započelo radove na izgradnji tog dugo očekivanog objekta. Do sada je napravljena vrlo zahtjevna sanacija postojećih i dogradnja novih temelja na postojećem objektu, izlivena je temeljna ploča, obavljena je većina betonskih i armirano-betonskih radova, uključujući i dogradnju galerije (kora), te zidarski radovi.

U tijeku su zahtjevne završne pripreme za postavljanje kose krovne konstrukcije, a limarskim radovima završit će prva faza dogradnje i rekonstrukcije pastoralnog centra, koja je procijenjena na približno 204 tisuće konvertibilnih maraka (oko 767 tisuća kuna). Građevinski radovi izvode se prema projektu dipl. ing. građ. Isaka Medića iz Sarajeva.

Zahvaljujući osiguranim financijskim sredstvima preko javnog poziva Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Bosne i Hercegovine i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te pomoći drugih dobročinitelja, omogućen je početak radova na izgradnji pastoralnog centra. Svojim novčanim prilozima u izgradnju su se uključili i sami župljani Drvara. Hvalevrijednu donaciju građevinskog materijala u vrijednosti od oko 20 tisuća KM darovao je vlasnik poduzeća „Poljani“ d. o. o. Blaženko Mandić.

Izgradnju pastoralnog centra prati i molitvena akcija župljana Drvara koji svaki dan poste za duhovnu i materijalnu obnovu župe i zajednički, na istu nakanu, mole krunicu pred križem postavljenim i blagoslovljenim u blizini gradilišta.

Župa Drvar poziva sve ljude dobre volje, posebno nekadašnje župljane Drvara, da molitvom i financijski pomognu nastavak izgradnje pastoralnog centra s bogoslužnim postorom.

Novčani prilozi mogu se uplatiti na žiro-račune (KM i devizni) župe Drvar.

Župa sv. Josipa Drvar (račun u KM)
(za izgradnju pastoralnog centra)
Rač.br: 3381502281415165
UniCredit Bank d.d. Mostar

Devizni žiro-račun župe Drvar:
Župa sv. Josipa Drvar
Omladinska 9, BiH-80260 Drvar
IBAN: BA393381504881418394
SWIFT: UNCRBA22
UniCredit Bank d.d. Mostar