Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupni-zborovi

Retfalački župni zborovi hodočastili u Aljmaš

Zborovi retfalačke župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku gostovali su 21. listopada u aljmaškom Svetištu Gospe od Utočišta i pohodili istoimenu aljmašku bratovštinu Zajednice Cenacolo.

Mostar: Susret zborova uz svetkovinu sv. Josipa

Susret župnih zborova s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održan je u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve u nedjelju 19. ožujka, posljednjeg dana trodnevnice za svetkovinu sv. Josipa, izvijestio je portal „Crkva na kamenu“.

Održan susret župnih zborova otoka Krka

U krčkoj katedrali je u subotu 19. studenog održan susret župnih zborova otoka Krka o blagdanu svete Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača, pod nazivom Cantantibus organis u organizaciji odjela za crkvenu glazbu i kulturnu baštinu Biskupije Krk.

Božićni koncert župnih zborova iz Domaslovca

Po prvi put je u Župi Krista Kralja u Domaslovcu organiziran Božićni koncert župnih zborova na kojem su se u nedjelju, 2. siječnja predstavili Veliki župni zbor, Dječji zbor te Zbor mladih Glasnici Velikoga Kralja.

Župni zborovi osječke župe pjevanjem proslavili zaštitnicu sv. Ceciliju

Spomendan zaštitnice pjevanja, crkvenih pjevača i glazbe sv. Cecilije svečano je proslavljen u ponedjeljak 22. studenoga u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa dvjema misama, a večernje euharistijsko slavlje sa župnim zborovima i vjernicima predslavio je gostujući propovjednik fra Anto Barišić, franjevac Franjevačkoga samostana sv. Križa u Tvrđi, ujedno započinjući trodnevnu duhovnu obnovu uoči došašća.