Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Objavljen popis sudionika na Sinodi o Amazoniji

U Vatikanu će se od 6. do 27. listopada održavati posebna opća skupština Biskupske sinode posvećena Panamazonskom području, o temi "Novi putovi za Crkvu i za cjelovitu ekologiju".

Papa u pohodu biskupiji Albano

Papa Franjo će 21. rujna u popodnevnim satima posjetiti biskupiju Albano pod čijom se jurisdikcijom nalazi i Papinski ljetnikovac Castel Gandolfo, kojega on više ne posjećuje, već ga je stavio na raspolaganje hodočasnicima i turistima, koji ga svake subote posebnim vlakom koji kreće iz Vatikana, mogu razgledati zajedno s okolnim vilama.

Papa Franjo liječnicima i stomatolozima: Poštujte ljudski život i njegovu svetost

Papa Franjo je 20. rujna primio u audijenciju 350 članova Talijanskoga saveza udruga liječnika i stomatologa te istaknuo da eutanazija i potpomognuto samoubojstvo nisu odluke povezane sa slobodom bolesnika, nego kako bi se "odbacilo" onoga tko trpi ili zbog lažne samilosti prema osobi koja želi umrijeti, piše Vatican News.

Papa Istočnim Crkvama: Pronaći putove prema punom jedinstvu

Sadašnji teološki dijalog između Katoličke Crkve i Pravoslavne Crkve traži zajedničko shvaćanje primata i sinodalnosti u službi jedinstva Crkve. Istaknuo je to papa Franjo primivši 19. rujna u audijenciju sudionike skupa koji je organiziralo Društvo za pravo Istočnih Crkvi povodom 50. obljetnice njegova osnutka, objavio je Vatican News.

Papa: Svećeničko je služenje dar, a ne funkcija ili ugovor o radu

Papa Franjo je na misi u Domu svete Marte u četvrtak 19. rujna istaknuo da prisvajajući si dar služenja, sebe stavljamo u središte i pretvaramo ga u funkciju. Na taj način gubimo srce svećeničkog i biskupskog služenja. Iz nedostatka kontemplacije dara proizlaze sva zastranjenja koja poznajemom, upozorio je.

Završen sastanak Vijeća kardinala

Završen je sastanak Vijeća kardinala koji se održavao od utorka, 17. do četvrtka, 19. rujna, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 76