Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Papa: Ratna uporaba atomske energije je zločin

Na deveti Međunarodni dan potpunoga uklanjanja nuklearnoga oružja Papa u tweet poruci u ponedjeljak 26. rujna ponovno ističe da, danas više nego ikada, uporaba te vrste resursa u ratne svrhe ne ide samo protiv čovjeka i njegova dostojanstva, nego protiv svih mogućnosti za budućnost u našem zajedničkom domu, prenosi Vatican News.

Papa: U tišini se nalazi sklad različitosti

Susrevši se sa sudionicama generalnoga kapitula kapucinki trećoredica Svete obitelji u ponedjeljak 26. rujna, papa Franjo ih je potaknuo da uče od Svete obitelji i da održavaju intenzivan osobni molitveni život te zajednički žive sinodalnost, prenosi Vatican News.

Reformator na papinskom prijestolju: Sveti Pavao VI. izmijenio je Crkvu

Danas je 125. rođendan svetog koncilskog pape Pavla VI. Modernizirao je Katoličku Crkvu kao rijetko koji drugi papa. Unatoč tome, neki kritičari ili pobornici ga reduciraju na njegovo „ne“ kontracepciji, piše Christoph Schmidt za Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Papa: Kraljevstvo Božje izgrađuje se zajedno s migrantima

Papa Franjo je u poruci na Twitteru u nedjelju 25. rujna podsjetio na Svjetski dan migranata koji Crkva obilježava 25. rujna i pozvao na stvaranje budućnosti koja je usredotočena i na ljude u migracijskim situacijama, prenosi Vatican News.

Pakt mladih: Valja se vratiti na gospodarstvo evanđelja

Papa Franjo potpisao je u subotu 24. rujna u Asizu, u sklopu globalnog susreta „Franjina ekonomija“, Pakt s mladima u kojemu se obvezuju utrošiti svoj život tako da današnje i buduće gospodarstvo postane gospodarstvo obnovljeno Riječju Božjom, prenosi Vatican News.

1 2 3 385