Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta Stolica

„Rosa aurea - Zlatna ruža“ i rimski prvosvećenici

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Bl. Djevice Marije, 8. prosinca, papa Franjo će u Bazilici Svete Marije Velike položiti zlatnu ružu ikoni Majke Božje Salus Populi Romani (Spas rimskoga puka). Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti i počecima darivanja zlatnih ruža od strane rimskih prvosvećenika.

Završeno zasjedanje Vijeća kardinala

Vijeće kardinala imalo je zasjedanje 4. i 5. prosinca u Domu svete Marte. Sudjelovali su papa Franjo, kardinali koji su članovi Vijeća i tajnik, izvještava u priopćenju Tiskovni ured Svete Stolice.

Papina kateheza na općoj audijenciji srijedom

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 6. prosinca papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Tema 29. u nizu Papine kateheze na temu evangelizacije bila je "Navještaj je u Duhu Svetom".

Dvojica Španjolaca dobitnici Nagrade Ratzinger za 2023.

Španjolci o. Pablo Blanco Sarto i prof. Francesc Torralba Roselló dobitnici su Nagrade Ratzinger za 2023. godinu, koju im je na blagdan sv. Andrije, u četvrtak 30. studenoga 2023. u Apostolskoj palači u Vatikanu uručio državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, objavio je Vatican News.

Uloga žena tema na posljednjem zasjedanju Vijeća kardinala u 2023. godini

Vijeće kardinala, pod presjedanjem pape Franje, je 4. prosinca u Vatikanu započelo svoje posljednje zasjedanje u 2023. godini. Sveti Otac je najavio na susretu s Međunarodnom teološkom komisijom 30. studenog kako će jedna od središnjih tema za razmatranje biti uloga žena, piše Vatican News.

„Župnu crkvu Marije Bistrice naslovom i dostojanstvom Manje Bazilike odlikujemo“

Na današnji dan, 4. prosinca 1923., prije točno 100 godina, župna crkva na Mariji Bistrici odlikovana je naslovom i dostojanstvom manje bazilike. Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti nacionalnog svetišta te tekst papinskog pisma o proglasu bistričke župne crkve manjom bazilikom.

1 2 3 522