Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Papa: „Slušajmo vapaj malenih koji traže pravdu“

Slušati „vapaj malenih koji traže pravdu“, ne govoreći „jednostavne i samorazumljive osude“, nego poduzeti „konkretne i učinkovite mjere“ kako bi se suprotstavili tom „zlu koje pogađa Crkvu i čovječanstvo“, poziv je koji je uputio papa Franjo u svom kratkom uvodu u rad susreta „Zaštita maloljetnika u Crkvi“, koji je otvoren jutros u Novoj dvorani Sinode. "Sveti Božji narod nas gleda i očekuje od nas ne jednostavne i samorazumljive osude, već konkretne i učinkovite mjere koje treba pripremiti“, istaknuo je.

Održan susret sa žrtvama zlostavljanja u Crkvi

Organizacijski odbor susreta „Zaštita maloljetnika u Crkvi“ sastao se jutros sa skupinom predstavnika žrtava seksualnog zlostavljanja od strane klera, izvijestio je ravnatelj „ad interim“ Tiskovnog ureda Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Papina poruka na Twitteru

U najmračnijim trenucima naše povijesti Gospodin nam je blizu, otvara putove, hrabri posustalu vjeru, vida ranjenu nadu i budi uspavano milosrđe, poručio je u tweetu 19. veljače papa Franjo.

Papa će posjetiti Campidoglio

Papa će rimsko Gradsko poglavarstvo posjetiti 26. ožujka, priopćio je ravnatelj „ad interim“ Svete Stolice Alessandro Gisotti.

1 2 3 19