Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Predstavljen radni dokument izvanredne Biskupske sinode o temi Amazonije

Svijet s područja Amazonije očekuje od Crkve da bude njegova saveznica kako bi punina života što ga je Isus donio na svijet mogao zahvatiti sve, posebno siromašne – stoji u radnom dokumentu iduće izvanredne Biskupske sinode o temi: „Amazonija, novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju“, koji je u nedjelju 16. lipnja predstavljen u Vatikanu.

Papa Franjo: Graditelj mira može biti samo onaj koji ima "pomireno srce"

Nema mira bez pomirenja, bez praštanja i bez milosrđa. Samo onaj koji ima "pomireno srce" može biti služitelj milosrđa i graditelj mira – rekao je papa Franjo primivši oko 150 članova generalnog kapitula franjevaca konventualaca koje je predvodio novi ministar reda, fra Carlos Trovarelli.

Papa Franjo: Siromasi nisu brojevi nego osobe kojima valja ići u susret

Sa siromasima se postupa kao s otpadom, ali njima pripada Kraljevstvo Božje i u njima je spasenjska moć. Riječi su to pape Franje iz poruke za treći Svjetski dan posvećen onima koje današnje društvo sudi, odbacuje i podnosi. Zadaća je kršćana sijati među njima nadu i pouzdanje

Papa posjetio potresom pogođeni Camerino

Papa Franjo je 16. lipnja posjetio Camerino. Biskupija Camerino – San Severino Marche je kao i druga obližnja područja srednje Italije bila teško pogođena potresom 2016. godine. U središtu je Papine propovijedi tijekom mise, koju je slavio na trgu ispred katedrale u Camerinu, molitva Bogu nade, Bogu koji je blizak, ali i poziv da svatko bude graditelj dobra i utješitelj srdaca. (Šira verzija)

Papina poruka na Twitteru

"Svatko od nas ima neograničenu vrijednost pred Bogom: možemo biti mali pod nebom i nemoćni kad se zemlja trese, ali za Boga smo dragocjeniji od bilo čega."

Papa Franjo o klimatskoj krizi i korjenitoj energetskoj tranziciji

Papa Franjo susreo se u petak 14. lipnja sa sudionicima skupa o temi "Energetska tranzicija i zaštita zajedničkoga doma", koji je u Vatikanu organizirao Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, a na kojemu su sudjelovali i predstavnici svjetskih naftnih kompanija

Kardinal Parolin: Nastavimo zajedno s borbom protiv svake nesnošljivosti

U povodu 25. obljetnice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Države Izraela i Svete Stolice, u glavnoj sinagogi u Rimu u petak 14. lipnja održan je koncert sakralne glazbe u nazočnosti Papinog državnog tajnika, kardinala Pietra Parolina, izraelskog veleposlanika pri Svetoj Stolici, Orena Davida i predsjednika židovske zajednice u Rimu, rabina Riccarda Shmuela Di Segnija.

1 2 3 54