Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Covid-19: Milodari Papinih suradnika

Papin djelitelj milostinje kardinal Konrad Krajewski pozvao je najbliže suradnike Svetog Oca da na konkretan način, putem novčanoga priloga, izraze solidarnost s onima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa, izvijestio je Vatican News.

Papa osnovao stručno povjerenstvo o ženskom đakonatu

Sveti Otac, u tijeku nedavne audijencije u koju je primio prefekta Kongregacije za nauk vjere Luisa Francisca Ladariu Ferrera, donio je odluku da se osnuje novo stručno povjerenstvo o ženskom đakonatu, objavio je 8. travnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Papina jutarnja propovijed o izdaji

Bože, obrati one koji iskorištavaju bijedne, molio je papa Franjo na jutarnjoj misi koju je na Veliku srijedu, 8. travnja, predvodio u Domu Sv. Marte u Vatikanu.

Otvoreno pismo kardinala Piacenze

Viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza, na mrežnim stranicama Apostolske pokorničarne uoči svetkovine Uskrsa objavio je otvoreno pismo prije svega pokorničarima i ispovjednicima, kojim se proteže misao da milosrđe ne prestaje čak ni u ovim posebnim danima obilježenima pandemijom, prenosi Vatican News.

Papina poruka na Twitteru

U ovim svetim danima stanimo pred Raspetoga i molimo za milost života u služenju. Milost da pružimo ruku onima koji trpe i onima u najvećoj potrebi. Milost da se ne usredotočimo na ono što nama nedostaje već na ono što mi možemo učiniti za druge, pozvao je papa Franjo u tweetu u utorak 7. travnja.

Papina poruka Židovima za Pesah

Papa Franjo uputio je poruku rimskoj židovskoj zajednici uz blagdan Pesaha, istaknuvši želju za produbljivanjem „prijateljskih veza i zauzimanja za potrebite, osobito u ovim trenucima kušnje“, prenosi Vatican News.

500. obljetnica Rafaelove smrti

U ponedjeljak 6. travnja navršila se 500. obljetnica smrti velikoga renesansnoga slikara i graditelja Rafaela – Raffaella Santija koji je duboko povezan s vatikanskom umjetničkom baštinom, prenosi Vatican News.

Papina poruka na Twitteru

Tragedija koju proživljavamo poziva nas da ozbiljne stvari uzmemo za ozbiljno i ne prepustimo se manje važnima, kako bismo ponovno otkrili da je život beskoristan ako ga ne koristimo da bismo služili bližnjima. Jer, život se mjeri ljubavlju, poručio je papa Franjo u tweetu 6. travnja.

1 2 3 132