Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Papa primio gruzijsku predsjednicu

Gruzijska predsjednica Salomé Zourabichvili susrela se 18. lipnja s papom Franjom u Apostolskoj palači, a poslije i s tajnikom za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom. Razgovaralo se o promicanju pravednosti i humanitarnim pitanjima, prenosi Vatican News.

VIDEO Papa: Hitno potrebna gospodarska reforma i zaštita svih radnika

U videoporuci sudionicima 109. zasjedanja Međunarodne konferencije rada (ILC), najvišeg tijela Međunarodne organizacije rada (ILO), papa Franjo je istaknuo da je neprihvatljivo nasilje nad ženama, te da u oporavku nakon pandemije bolesti COVID-19 valja izbjegavati slijepi konzumerizam, prenosi Vatican News.

VIDEO Papa: Potrebne su odluke koje oružje pretvaraju u hranu

U videoporuci sudionicima GLOBSEC Bratislava Foruma papa Franjo govorio je o svijetu koji valja izgraditi nakon pandemije te potaknuo da se provede jasna analiza prošlosti kako bi se utvrdile odgovornosti koje su dovele do zdravstvene krize, prenosi Vatican News.

Litavski diplomat novi nuncij u Ukrajini

Papa Franjo imenovao je 15. lipnja litavskoga svećenika Visvaldasa Kulbokasa (47) novim apostolskim nuncijem u Ukrajini, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papina poruka Organizaciji UN-a za hranu i poljodjelstvo

U poruci sudionicima 42. zasjedanja Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljodjelstvo (FAO), koje je 14. lipnja počelo u Rimu, papa Franjo istaknuo je važnost održivosti u poljoprivredi, prenosi Vatican News.

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2021.

U ponedjeljak 14. lipnja objavljena je Poruka pape Franje za 5. Svjetski dan siromaha koja ima za temu "Siromahâ svagda imate uza se" (Mk 14, 7). To je poziv da nikada ne izgubimo iz vida priliku koja nam se nudi da činimo dobro. No, nije riječ o olakšavanju naše savjesti davanjem milostinje, nego o suprotstavljanju kulturi ravnodušja i nepravde kojom se odnosimo prema siromašnima. Doista, milostinja je povremena; dijeljenje je pak trajno, objasnio je Papa u Poruci.

1 2 3 240