Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Papa izrazio zabrinutost zbog porasta napetosti u Ukrajini

U obraćanju vjernicima nakon molitve Regina coeli u nedjelju 18. travnja papa Franjo pozvao je na smirivanje napetosti u Ukrajini gdje je posljednjih mjeseci došlo do učestalih kršenja primirja postignutog između Ukrajine i Rusije.

Videoporuka pape Franje sudionicima kongresa u čast sv. Terezije Avilske: Svetost je poziv svih vjernika

U prigodi međunarodnoga kongresa naslovljenoga „Izvanredna žena“, posvećenoga svetoj Tereziji Avilskoj, koji je održan prošlih dana u Ávili povodom 50. obljetnice proglašenja te svetice crkvenom naučiteljicom, papa Franjo je poslao videoporuku u kojoj je istaknuo da je Božja dobrota veća od svih zala koje možemo učiniti te da On ne pamti našu nezahvalnost, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 17. travnja.

Papa s povjerenikom UN-a Grandijem

Papa Franjo primio je 16. travnja u Vatikanu u privatnu audijenciju visokoga povjerenika UN-a za izbjeglice Filippa Grandija, prenosi Vatican News.

Kardinal Semeraro: Papa bi u lipnju mogao proglasiti Roberta Schumana “slugom Božjim”

Pročelnik Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinal Marcello Semeraro najavio je da bi papa Franjo u lipnju 2021. godine mogao proglasiti “slugom Božjim” jednog od idejnih tvoraca današnje Europske Unije luksemburško-francuskog državnika Roberta Schumana, izvještava agencija France-Presse, a prenosi Catholic News Agency (CNA) u petak 16. travnja, pozivajući se na razgovor kardinala Semerara za francuski list La Croix.

Papa u miru Benedikt XVI. danas slavi 94. rođendan

Kardinal Joseph Ratzinger, papa Benedikt XVI., rođen je na Veliku subotu, 16. travnja 1927., u Marktlu na Innu, u biskupiji Passau u Njemačkoj, a istoga je dana i kršten. Joseph Ratzinger proveo je djetinjstvo i mladost u Traunsteinu, gradiću na granici s Austrijom, 30 km udaljenom od Salzburga. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1951., a 1977. imenovan je kardinalom, prenosi portal Hrvatske katoličke mreže (HKM).

Papa Franjo prije pet godina posjetio izbjeglice na Lezbosu

Točno prije pet godina, 16. travnja 2016. godine, papa Franjo je bio u povijesnom i dirljivom posjetu migrantima na grčkom otoku Lezbosu, zajedno s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem I. i pravoslavnim nadbiskupom Atene i cijele Grčke Hieronymusom, podsjetio je Vatican News.

Papa brazilskim biskupima: Moguće je pobijediti pandemiju

Papa Franjo uputio je videoporuku sudionicima 58. plenarnog zasjedanja Brazilske biskupske konferencije koja se od 12. do 16. travnja održava online na temu „Stožer Božje riječi – Biblijska animacija pastorala“, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice 15. travnja.

Papina sućut u povodu smrti kardinala Cassidyja

Papa Franjo uputio je brzojav sućuti nunciju u Australiji nadbiskupu Adolfou Titou Yllanai u povodu smrti kardinala Edwarda Cassidyja (96), dugogodišnjega predsjednika Papinskoga vijeća za promicanje jedinstva kršćana, prenosi Vatican News.

1 2 3 226