Budi dio naše mreže
Izbornik

Sveta stolica

Papin susret s predstavnicima grčkih vlasti

U svom obraćanju predstavnicima vlasti, civilnog društva i Diplomatskog zbora u Ateni, u subotu, 4. prosinca papa Franjo je u svom prvom javnom obraćanju u Grčkoj pozvao odgovorne na obnovljeno čovječanstvo koje poštuje pravo na život.

Papa doputovao u Grčku

Nakon posjeta Cipru, u glavnom gradu Grčke Ateni započela je u subotu, 4. prosinca druga etapa 35. apostolskog putovanja pape Franje koje ima za odredište Cipar i Grčku.

Papa slavio misu s ciparskim katolicima

Papa Franjo predvodio je u petak 3. prosinca na GSP stadionu u Nikoziji misno slavlje s oko 10.000 katolika, poručivši da se „samo zajedno možemo izliječiti od zasljepljujuće tame", prenosi Vatican News.

Papa s vodstvom ciparske pravoslavne Crkve

Drugoga dana svoga 35. inozemnoga putovanja, u petak 3. prosinca, papa Franjo u Nikoziji je posjetio pravoslavnoga ciparskoga arhiepiskopa Hrizostoma II. te se zatim u pravoslavnoj katedrali susreo s članovima Svetoga sinoda.

Cipar: Papa se susreo s klerom i predstavnicima pokreta

Sveti Otac Franjo se prvog dana pohoda Cipru, u četvrtak 2. prosinca u katedrali Gospe od milosti, sjedištu maronitske katoličke nadbiskupije, u Nikoziji susreo s klerom, redovnicima i redovnicama, katehetama i predstavnicima pokreta te održao prvi službeni govor.

Papa Franjo stigao na Cipar

Sveti Otac Franjo stigao je u četvrtak 2. prosinca 2021. u Međunarodnu zračnu luku Larnaka na Cipru u sklopu svoga 35. apostolskog putovanja.

1 2 3 286