Budi dio naše mreže
Izbornik

Izjava ravnatelja „ad interim“ Svete Stolice Alessandra Gisottija

Vatikan (IKA)

Privremeni ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice oglasio se 18. srpnja izjavom u kojoj obavještava javnost da mu 21. srpnja prestaje služba na koju je imenovan 31. prosinca prošle godine.

„Dana 21. srpnja završava moja služba kao ravnatelja „ad interim“ Tiskovnog ureda Svete Stolice. Zahvalan sam Svetome Ocu za privilegij koji mi je dao da budem njegov glasnogovornik u tako intenzivnom razdoblju njegova pontifikata i što mi je pružio sada priliku da mu nastavim služiti kao zamjenik urednika vatikanskih medija. Zahvalan sam mu na njegovoj stalnoj očinskoj podršci. Zahvaljujem Papi, prefektu Dikasterija za komunikaciju i poglavarima Državnog tajništva što su poštivali moju odluku, priopćenu na početku svog mandata i kasnije potvrđenu, da ću obavljati ovu vrlo važnu zadaću na ograničeno vrijeme. Iako ispunjeno brojnim događanjima, ovo je vrijeme omogućilo preustroj Tiskovnog ureda na temelju zajedničke obaveze preuzete prije šest mjeseci zajedno s prefektom Paolom Ruffinijem.

Papa Franjo i Alessandro Gisotti. Foto: pool/REUTERS/PIXSELL

Kao što je rečeno u vrijeme moga imenovanja 31. prosinca, preuzeo sam tu zadaću u duhu služenja, svjestan ovog izvanrednog i dosad nezabilježenog trenutka za Tiskovni ured Svete Stolice, zbog iznenadnih ostavki ravnatelja i njegove zamjenice. Tijekom ovih izuzetno napornih šest mjeseci – također i poglavito za moju obitelj – imao sam punu potporu prefekta Paola Ruffinija i mojih kolega iz Tiskovnog ureda kojima dugujem duboku zahvalnost. Imao sam posebno pozitivno iskustvo u radu s kolegama novinarima. Taj je odnos karakteriziralo uzajamno poštivanje, pa i kada bi došlo do neizbježnih konfrontacija. U vezi s tim, želio bih se, među inicijativama ostvarenim pod mojim vodstvom, prisjetiti imenovanja dvorane Tiskovnog ureda u kojoj novinari rade Dvoranom Joaquína Navarro-Vallsa. Znak je to da je u Crkvi i Svetoj Stolici informiranje važno i mora imati sve veću važnost.

Siguran sam da će Matteo Bruni na najbolji način znati upravljati izvanrednim timom iz Tiskovnog ureda. Upućujem mu najbolje želje za uspjeh, kao i moju raspoloživost za suradnju“, navodi se u izjavi ravnatelja „ad interim“ Svete Stolice Alessandra Gisottija.

Ključne riječi:
Alessandro Gisotti Izjava