Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo zaposlenicima Svete Stolice: Vi ste ono najdragocjenije

Vatikan (IKA)

Dok traje pandemija koronavirusa "nitko neće ostati bez posla" u Vatikanu, istaknuo je u ponedjeljak 21. prosinca papa Franjo čestitajući Božić oko 4000 zaposlenika Svete Stolice i njihovim obiteljima, javlja agencija France-Presse, a prenosi Hina.


“Vi ste ono najdragocjenije!”, istaknuo je Sveti Otac u velikoj dvorani krcatoj zaposlenicima koji su nosili zaštitne maske.

“Nitko ne smije izgubiti posao ili primati umanjenu plaću u ovo teško i naporno vrijeme”, dodao je Papa. “Nitko ne smije trpjeti grube gospodarske posljedice ove pandemije”, istaknuo je.

Ovaj Božić je Božić pandemije, zdravstvene, gospodarske, društvene pa i crkvene krize 

Najmanja država na svijetu, ostavši bez mnogih prihoda – napose onih unosnih od prodaje ulaznica za Vatikanske muzeje koji su trenutačno zatvoreni – želi isplaćivati cijelu plaću svojim zaposlenicima u vrijeme epidemije COVID-19 jer ne raspolaže fondom za nezaposlene.

“Ovaj Božić je Božić pandemije, zdravstvene, gospodarske, društvene pa i crkvene krize koja je pogodila čitav svijet”, rekao je nešto ranije Papa, uputivši čestitke Rimskoj kuriji (središnja uprava Crkve).

Papa pozvao prelate da se distanciraju od “klevetanja”

Papa je u ponedjeljak 21. prosinca pozvao crkveni vrh da se više skrbi za siromašne i dugo je kritizirao njegovu sklonost “sukobu” koji je “samo traćenje snage i prigoda za zlo”.

Vraćajući se na jednu od svojih najdražih tema, pozvao je prelate da se distanciraju od “klevetanja”.

Papa Franjo je istaknuo da “razumjeti Crkvu u kategorijama sukoba – desno-lijevo, liberali-konzervativci – krnji, polarizira, izopačuje i iznevjerava njezinu pravu narav”, izvijestila je agencija France-Presse, a prenosi Hina.