Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa podržao projekt SUPER NUNS kojim se prikupljaju sredstva protiv trgovanja ljudima

Vatikan (IKA)

U povodu Međunarodnog dana molitve i svijesti protiv trgovine ljudima, papa Franjo je 8. veljače simboličnim „klikom“ u knjižnici Apostolske palače u rad pustio SUPER NUNS, on-line platformu za prikupljanje sredstava u borbi protiv trgovine ljudima, prenosi Nedjelja.ba.

SUPER NUNS svečano je otvoren tijekom privatne audijencije u kojoj je Papa primio neke članove Međunarodne mreže osoba posvećenog života Talitha Kum, koje se zalažu za obranu ranjivih osoba štiteći ih od trgovaca ljudima i zaklade Galileo koja je financijski pomogla pokretanje ove platforme.

Tijekom susreta papa Franjo je osobno pozdravio svakoga sudionika među kojima su bile i neke redovnice iz Talitha Kuma koje već 10 godina potiču suradnju i razmjenu informacija između žena i muškaraca posvećenog života u 70 zemalja svijeta kako bi zajedno iskorijenili ropstvo i trgovinu ljudima.

SUPER NUNS platforma zamišljen je kao dio on-line platforme Patreon preko koje ljudi mogu donirati novčana sredstva koja će se koristiti u spomenutoj borbi.  Svi koji žele biti dio ovoga projekta mogu posjetiti poveznicu https://www.patreon.com/SuperNuns gdje mogu izabrati jednu od tri ponuđene mogućnosti koje uključuju donacije od 2, 5 ili 25 američkih dolara mjesečno.