Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa primio u audijenciju azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Aliyeva

Vatikan (IKA)

Međukulturni i međureligijski dijalog bili su među temama o kojima je papa Franjo 22. veljače razgovarao s azerbajdžanskim predsjednikom, prenosi Vatican News.

Papa Franjo primio je u audijenciju Ilhama Aliyeva, predsjednika Republike Azerbajdžana, s kojim je razgovarao o međukulturnom i međuvjerskom dijalogu. Predsjednik Azerbajdžana nakon toga se susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

Kao što je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, tijekom razgovora u Državnom tajništvu, obje su strane izrazile zadovoljstvo zbog razvoja sadašnjih bilateralnih odnosa, osvrnuvši se posebno na suradnju na kulturnom području i zahvalnost za djelovanje Katoličke Crkve u zemlji.

Među temama o kojima su razgovarali, napomenuo je Tiskovni ured Svete Stolice, bila su pitanja regionalnog i međunarodnog karaktera s posebnim osvrtom na važnost međukulturnog i međureligijskog dijaloga, u korist mirnog suživota među različitim vjerskim i etničkim skupinama.