Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićni broj Providnosti

Lika (IKA)

Uoči Božića, iz tiska je izašao jubilarni trideseti broj periodnog glasila župa Lički Osik i Široka Kula koji izlazi zadnjih 10 godina, tri puta godišnje - za Božić, Uskrs i blagdan sv. Mateja.

Odgovorni je urednik vlč. Luka Blažević, glavni urednik Tomislav Klarić, a uređivačko vijeće uz njih čine Ivan Nekić, Ivana Đapić, Milica Jerković, Draženko Tomić, Jure Robert Nikšić, Đani Findrik, Tihomir Stračević i Tomislav Ratković. Lektorica je prof. Katica Marković, a list tiska Alfa-comerce iz Zagreba.

Na naslovnici božićne Providnosti dominiraju umjetnički ilustrirane jaslice, a na posljednjoj ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici te svećenici s ovogodišnjim ređenicima, svećenikom Mariom Kraljem te đakonima Brunom Lovakovićem, Igorom Lulićem i Domagojom Tujmerom.

Robert Nikšić u uvodnom tekstu uime uredništva piše o otajstvu Došašća i Božića, nakon čega slijedi božićna poruka biskup gospićko-senjskog Zdenka Križića. Providnost zatim donosi prilog o godišnjem susretu župnih pastoralnih vijeća biskupije kao i aktivnostima biskupijskog Caritasa u proizvodnji krumpira.

Zabilježen je također susret zborova Gospićkog dekanata kao i godišnji susret svećenika i volontera Caritasa u Ličkom Osiku. Zatim je zabilježen veliki događaj u gospićkoj katedrali s četiri ređenja – jednim svećeničkim i tri đakonska. Providnost zatim donosi vijest o proslavi Nedjelje Caritasa u gospićkoj katedrali i prostorijama Caritasa te iscrpne aktivnosti u župama Sv. Mateja u Širokoj Kuli te Sv. Josipa u Ličkom Osiku.

Providnost za kraj donosi svjedočanstvo poznatog novinara i urednika TV emisija Roberta Knjaza o obitelji i iskustvu smrti vlastitog djeteta. Na koncu bilježi statistike župa o rođenima, umrlima kao i raspored blagoslova obitelji.

Ključne riječi:
Novi broj Providnosti