Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Papa javnim bilježnicima: Pozvani ste na istinsko služenje

Stručnu nadležnost i moralni integritet, istaknuo je papa Franjo primivši u audijenciju predstavnike talijanske Nacionalne udruge javnih bilježnika, ustanove socijalnoga osiguranja i pomoći utemeljene prije 50 godina. Papa je nazočne upozorio na ta dva obilježja kako bi izvršili zadaću na koju su pozvani, te kako bi bili protagonisti učinkovite i bratski pravedne službe, surađujući tako u općem dobru. Važna je to zadaća koja dozrijeva u kontekstu koji je obilježen natjecanjem na „autocesti profita“, a koja, naprotiv, – prema Papinim riječima – zahtijeva duh istinskoga služenja.

Procesija s križem i zastavom sv. Nikole u Rijeci

Tradicionalno, uoči svetkovine sv. Nikole biskupa, 5. prosinca u večernjim satima, ulicama grada Rijeke prošla je procesija s križem i zastavom sv. Nikole, od zgrade Luke do kapucinske crkve Gospe Lurdske, u kojoj je misno slavlje predvodio nekadašnji nacionalni ravnatelj Apostolata mora za Hrvatsku fra Zlatko Šafarić. Suslavili su povjerenik za Apostolat mora Riječke nadbiskupije vlč. Luka Lučić i župnik fra Eugen Pavlek.

Dan Teologije u Rijeci

Teologija u Rijeci, područni studij KBF-a Sveučilišta u Zagrebu, proslavila je 6. prosinca svoj dan. U Velikoj dvorani Teologije u Rijeci održan je akademski čin na kojemu je promovirano 12 novih magistra teologije.

Završetak Franjevačkih pučkih misija u Labinu

U Župi Rođenja Marijina u Labinu, svečanim misnim slavljem koje je na prvu nedjelju došašća 1. prosinca predvodio porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša završene su sedmodnevne Franjevačke pučke misije „Danas mi je boraviti u tvojoj kući“.

1 2 3 51