Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Mons. Mate Uzinić u riječkoj katedrali: Budite znak živoga Krista

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predvodio je nedjeljnu misu 18. travnja u riječkoj prvostolnici, uz izravan prijenos koji se mogao pratiti na nadbiskupijskoj Facebook stranici. Pandemija COVID-19 ograničila je mogućnost sudjelovanja vjernika na misama stoga su online prijenosi postali već uobičajeno rješenje za barem virtualno povezivanje.

Preč. Atilije Krajcar primio Zlatni grb Općine Ližnjan

Preč. Atilije Krajcar, umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije, kanonik pulskog stolnog kaptola sv. Tome apostola, primio je u petak 16. travnja Zlatni grb Općine Ližnjan jer je svojim radom tijekom više od 20 godina života u toj općini značajno pridonio njezinom napretku i ugledu.

Pismo nadbiskupa Uzinića vezano uz nove epidemiološke mjere u PGŽ

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputio je u petak 16. travnja svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima u Riječkoj nadbiskupiji pismo vezano uz službenu Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju novih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske  županije.

Akcijom „Zajedno možemo više“ prikupljena pomoć za stradale od potresa

Caritas Biskupije Krk korizmenom akcijom „Zajedno možemo više“ prikupio je gotovo 4.000 artikala, odnosno 2.160 kg/l hrane i higijenskih potrepština u vrijednosti od cca 37.000 kn. Prikupljeno je dostavljeno 14. travnja u Caritas Sisačke biskupije za stradale od potresa s njihovoga područja.

Izravni prijenos misnog slavlja iz riječke katedrale Sv. Vida

S obzirom na važeće epidemiološke mjere i ograničen broj vjernika koji mogu sudjelovati na misnim slavljima, Riječka nadbiskupija u razdoblju do 26. travnja organizira izravne prijenose liturgijskih slavlja na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije.

Pogreb vlč. Line Rakara

Pok. vlč. Lino Rakar, svećenik Porečke i Pulske biskupije, koji je preminuo 8. travnja, pokopan je u subotu,10. travnja, u rodnoj župi, na groblju u Čepiću. Sprovodnu misu u crkvi Majke Božje Snježne predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2 3 130