Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Nadbiskup Devčić primio nagradu za životno djelo Grada Rijeke

Riječki nadbiskup Ivan Devčić primio je nagradu za životno djelo Grada Rijeke. Javna priznanja dodijeljena su na svečanoj akademiji u povodu proslave svetkovine sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke, u ponedjeljak 14. lipnja, objavljeno je na službenim stranicama Grada.

Mons. Valter Župan predvodio svečanu misu na blagdan sv. Antuna u Puli

Blagdan sv. Antuna Padovanskog u pulskoj župi i samostanu koji nose ime tog velikog sveca proslavljen je u nedjelju 13. lipnja s 8 misnih slavlja. Svečano večernje misno slavlje predslavio je biskup krčki u miru mons. Valter Župan, uz koncelebraciju kancelara Porečke i Pulske biskupije mons. Sergija Jelenića te župnika domaćina o. Gabrijela Škibole.

Riječka nadbiskupija i katedrala te grad Rijeka u utorak slave nebeskog zaštitnika - sv. Vida

Na svetkovinu sv. Vida, u utorak 15. lipnja, misu katedrali sv. Vida u Rijeci s početkom u 8 sati predvodit će rektor riječke prvostolnice mons. Matija Matičić. Liturgijsko slavlje na talijanskom jeziku u 9.30 predslavit će rektor riječke Bogoslovnog sjemeništa vlč. Mario Gerić, dok će pontifikalnu misu s dodjelom medalja sv. Vida u 11 sati predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić.

Proslava blagdana sv. Antuna u župi Oprtalj

U nedjelju 13. lipnja blagdan sv. Antuna svečano je proslavljen u njemu posvećenoj crkvici u predjelu Kras Gornji. Misu je predvodio oprtaljski župnik vlč. Tonči Jukopila, a okupio se veći broj vjernika iz te i okolnih župa Bujštine.

Proslavljena svetkovina sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu

U nedjelju 13. lipnja u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Hreljinu Ogulinskom održana je u jutarnjim satima proslava patrona te filijalne crkve, a predslavio ju je župnik Župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Nikola Prša. Bila je to 21. obljetnica od izgradnje te crkve, prve sagrađene i blagoslovljene u tada novoosnovanoj Gospićko-senjskoj biskupiji.

1 2 3 140