Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Udruga bosonogih karmelićanki izabrala novo vodstvo

U Duhovnom centru Gospe Karmelske braće karmelićana na Krku održana od 27. od 29. svibnja održana je VII. skupština Udruge "Bl. Alojzije Stepinac" bosonogih karmelićanki u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji pod geslom sv. Terezije Avilske "Kćerka sam Crkve!".

Rijeka: Završio prvi turnus online Pripreme za brak

U skladu s uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Ured za obitelj Riječke nadbiskupije od ožujka više nije bio u mogućnosti održavati redoviti program priprema za brak, te je pokrenuta online Priprema za brak.

Na Duhove u katedrali Sv. Vida koncert duhovne glazbe dobitnika Porina

Na Pedesetnicu (Duhove), rođendan Crkve, u nedjelju 31. svibnja s početkom u 20 sati u katedrali Sv. Vida u Rijeci bit će održan koncert bez publike riječkog glazbenika i dobitnika Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe Andreja Grozdanova. Koncert su na konferenciji za novinare u utorak 26. svibnja ispred riječke prvostolnice najavili Andrej Grozdanov i Zoran Majstorović, producent nagrađenog albuma “Gospel on Guitar; Andrej Grozdanov & World Guitarist”.

Proslavljena 20. obljetnica Gospićko-senjske biskupije i 4. obljetnica biskupstva Zdenka Križića

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u nedjelju, 24. svibnja u katedrali u Gospiću zahvalnicu u povodu 20. obljetnice biskupije i četvrte obljetnice njegova biskupstva, te čestitao ovaj dan svim vjernicima biskupije. Koncelebrirali su biskup u miru Mile Bogović, tajnik i kancelar preč. Mišel Grgurić i domaći župnik preč. Mario Vazgeč, asistirao je đakon vlč. Bruno Lovaković, posluživali su bogoslov Karlo Špoljarić i sjemeništarac Marko Butković te ministranti. Pjevao je katedralni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Umag: Proslavljena svetkovina sv. Peregrina

U Umagu je u subotu 23. svibnja svečano proslavljena svetkovina sv. Peregrina, zaštitnika župe i grada. Svečano misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Oživljena tradicija hodočašća na Sveti Križ

Zavjetnim hodočašćem u kapelu Svetog Križa na Gornjoj Vežici na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, u četvrtak, 21. svibnja Riječani su oživjeli tradiciju svojih predaka koji su na Sveti Križ hodočastili još u 18. stoljeću za vrijeme kolere i suše.

1 2 3 80