Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Prva nedjelja došašća u Ogulinu

U nedjelju 29. studenoga u Ogulinu je skromno i uz epidemiološke mjere proslavljena Prva nedjelja došašća misom kao i paljenjem prve adventske svijeće u Parku kralja Tomislava.

Đakonsko ređenje u pulskoj katedrali

Nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije, koadjutor Splitsko - makarske nadbiskupije zaredio je u subotu, 28. studenog četvoricu novih đakona.

U Rijeci pokopan mons. Gabrijel Bratina

Mons. Gabrijel Bratina, svećenik Riječke nadbiskupije, pokopan je na starom groblju na Donjoj Drenovi u Rijeci 26. studenog. Obrede ukopa predvodio je nadbiskup Ivan Devčić u zajedništvu sa svećenicima nadbiskupije, a zbog epidemioloških mjera okupio se minimalan broj vjernika koji su bili zamoljeni da ne sudjeluju na ukopu.

Korisnice Caritasova Doma sv. Ane sudjelovale na radionici o upravljanju financijama

Nasilje u obitelji ima mnogo lica i često započinje oduzimanjem prava na ekonomsku neovisnost. Zbog toga je u Rijeci na Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, u srijedu 25. studenoga, za sve korisnice Doma sv. Ane – Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, održana online radionica – Škola pametnih financija - kako bi se na konkretan način reklo "NE ekonomskom nasilju, DA vlastitom potencijalu".

Najavljen program proslave sv. Nikole biskupa

Na konferenciji za novinare u četvrtak 26. studenoga u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Rijeci najavljen program obilježavanja blagdana sv. Nikole. S obzirom na aktualne epidemiloške mjere program proslave bit će skromniji nego prethodnih godina, ali i podložan promjenama ukoliko iste budu nužne.

Svetkovina svete Katarine proslavljena u Selcu

Zbog epidemiološke situacije u Selcu je skromnije nego kako je to uobičajeno, u srijedu 25. studenoga proslavljena svetkovina župne zaštitnice svete Katarine Aleksandrijske.

39. obljetnica preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića

U srijedu 25. studenoga u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske u Rijeci misno slavlje u povodu 39. obljetnice preminuća sluge Božjega fra Ante Tomičića predvodio je mr. sc. Anton Peranić, profesor na Teologiji u Rijeci i župnik u Korniću – Krk.

Blagdan Gospe od Zdravlja proslavljen 88. put u Ogulinu

U Ogulinu je u subotu 21. studenoga svečano proslavljen blagdan Gospe od Zdravlja koji se u najvećoj župi Gospićko-senjske biskupije slavi gotovo devet desetljeća. Euharistiju je predslavio župnik i dekan otočki mons. Tomislav Šporčić u suslavlju s domaćim župnikom Nikolom Pršom, župnikom Josipdola i dekanom ogulinskim dr. Željom Blagusom i svećenicima Ogulinskog dekanata. Liturgijskom glazbom misu je uzveličao župni zbor pod vodstvom i uz orguljsku pratnju Marina Mičunovića.

1 2 3 107