Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Nadbiskup Hočevar uputio čestitke mons. Kutleši i mons. Paliću

Povodom imenovanja porečko-pulskog biskupa mons. Dražena Kutleše nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije i hvarskog biskupa mons. Petra Palića biskupom Mostarsko-duvanjske biskupije i apostolskim administratorom Trebinjsko-mrkanske biskupije, beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar, u ponedjeljak 13. srpnja, uputio im je iskrenu čestitku i bratsku podršku u novim biskupskim službama.

Naknadna imenovanja i razrješenja svećenika u Riječkoj nadbiskupiji

Na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova. Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2020.

Sjećanje na podhumske žrtve

U znak sjećanja na podhumske žrtve – tragični događaj koji se zbio 12. srpnja 1942. godine, na groblju u Sobolima, kod spomen obilježja u Podhumu održan je komemorativni skup i misa koju je predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci vlč. mr. Mario Gerić

Don Leonard Škec slavio mladu misu na Belafuži

Don Leonard Škec šesti je prezbiter kojeg je Crkvi u 52 godine od utemeljenja dala župa Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži u Zadru. Don Leonard, okružen braćom svećenicima, slavio je u nedjelju, 5. srpnja mladu misu u svojoj župi u zajedništvu s brojnim vjernicima.

1 2 3 87