Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Nadbiskup Uzinić blagoslovio ikonu sv. Ćirila i Metoda na Sušaku

Riječki nadbiskup Mate Uzinić je na euharistijskom slavlju na prvu nedjelju došašća, 3. prosinca, u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda na Sušaku blagoslovio ikonu nebeskih zaštitnika Župe, autorice Tiziane Rite Freire, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.

Hodočašće brodovima sv. Nikoli u Kraljevicu

Jubilarnim 25. hodočašćem brodovima u najstarije svetište sv. Nikole biskupa s ove strane Jadrana, ono u Kraljevici, u nedjelju 3. prosinca započeo je program proslave blagdana zaštitnika pomoraca, ribara i djece u Rijeci i Riječkoj nadbiskupiji.

Spomen na početke školstva prije 250 godina

Spomen-ploča povodom 250. obljetnice utemeljenja prve škole u Oštarijama otkrivena je u subotu 2. prosinca, odajući na taj način zahvalnost barunu Vjenceslavu Kleefeldu, zapovjedniku Karlovačkog generalata, koji je uputio zamolbu Dvorskom ratnom vijeću u Beču, koje je prijedlog odobrilo 1773. godine.

Otvoren Advent u Ogulinu

U Parku kralja Tomislava u Ogulinu u subotu 2. prosinca je svečanim paljenjem prve adventske svijeće kao i adventske rasvjete otvoren ovogodišnji Advent u Ogulinu.

Edukacija o migracijama i sustavu međunarodne zaštite

U prostorima Caritasa Riječke nadbiskupije u petak 1. prosinca održana je edukacija o migracijama i sustavu međunarodne zaštite u kontekstu Hrvatske i u organizaciji Centra za mirovne studije i Caritasa Riječke nadbiskupije.

1 2 3 327