Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka metropolija

Riječki nadbiskup primio izraelskoga veleposlanika

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci u petak 28. veljače riječki nadbiskup Ivan Devčić u pratnji biskupskog vikara mons. dr. Matije Matičića primio je veleposlanika Države Izrael u RH Ilana Mora.

Pepelnica u gospićkoj katedrali

Župljani Gospića proslavili su 26. veljače Pepelnicu ili Čistu srijedu misom koju je u katedrali punoj, posebno mladih i djece, predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a koncelebrirali su kancelar i tajnik Mišel Grgurić te domaći župnik Mario Vazgeč.

Pepelnica u porečkoj katedrali – uvedene privremene mjere opreza sanitarne naravi

Na Pepelnicu - Čistu srijedu 26. veljače porečki i pulski biskup Dražen Kutleša predvodio je misu s obredom pepeljenja u porečkoj katedrali. Porečki dekan i župnik preč. Milan Zgrablić je na početku mise izrekao kratke upute o privremenim mjerama opreza sanitarne naravi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom: vjernici su pozvani pri ulasku u crkvu učiniti znak križa bez blagoslovljene vode koja je za sada maknuta iz škropionice, privremeno se izostavlja rukovanje pri znaku pružanja Kristova mira i pričest se daje na ruku.

Pepelnica u riječkoj katedrali

Korizma je poziv na obraćenje, istaknuo je riječki nadbiskup Ivan Devčić, predvodeći na Pepelnicu, 26. veljače misno slavlje i obred pepeljenja u katedrali Sv. Vida u Rijeci. Koncelebrirao je rektor riječke prvostolnice mons. dr. Matija Matičić, a asistirao đakon Ivan Devčić.

Duhovna obnova u Donjem Lapcu

Na Pepelnicu 26. veljače u Donjem Lapcu je održana duhovna obnova za župljane Župe svetog Ivana Pavla II., koju je predvodio fra Robert Slišković, župni vikar u Bihaću.

Ususret 100. obljetnici rođenja bl. Miroslava Bulešića

Pastoralni plan Porečke i Pulske biskupije ove je godine u znaku obilježavanja 100. obljetnice rođenja bl. Miroslava Bulešića, svećenika koji je ubijen 24. kolovoza 1947. godine. Tim povodom od veljače u Lanišću, mjestu pogibije, i Valbandonu, gdje se nalazi jedina njemu posvećena crkva, započelo je obilježavanje svakog 24. u mjesecu, posebnim liturgijsko-molitvenim sadržajima.

Liturgijsko-molitveni sadržaj u Lanišću i Valbandonu posvećen bl. Bulešiću

U Lanišću se od veljače svakog 24. u mjesecu održav Zavjetni dan blaženom Miroslavu Bulešiću. Program je u ponedjeljak 24. veljače započeo krunicom s litanijama bl. Bulešiću. Uslijedila je zavjetna misa te na kraju čašćenje relikvija i posvetna molitva blaženiku. Istoga dana, u Valbandonu, u crkvi bl. Miroslava Bulešića, u organizaciji Policijske kapelanije bl. Miroslava Bulešića, duhovni program s misom, predvodio je vlč. Joško Listeš, župnik u Kanfanaru, posljednjoj župi gdje je službovao bl. Miroslav Bulešić.

50 godina pastoralnog djelovanja sestara Presvetog Srca Isusova u Donjoj Drenovi

Donja Drenova nezamisliva je bez sestara Presvetog Srca Isusova, rekao je u nedjelju 23. veljače u crkvi Majke Božje Karmelske na Donjoj Drenovi riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći svečano euharistijsko slavlje u povodu 50. obljetnice pastoralnog djelovanja sestara Družbe Presvetog Srca Isusova u ovoj riječkoj župi, prenosi Tiskovni ured Riječke nadbiskupije.

1 2 3 65