Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Uskrsnuća Gospodinova proslavljena u gospićkoj katedrali

Gospić (IKA/TU)

Misu svetkovine Uskrsa u katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, 31. ožujka 2024., predslavio je kancelar Gospićko-senjske biskupije preč. Mišel Grgurić, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Misu su suslavili župnik o. Anto Knežević, OCD, i đakon Karlo Špoljarić. Asistirao je bogoslov Marko Butković s ministrantima. Pjevanje je predvodio katedralni zbor pod ravnanjem NIkole Perišića, uz pratnju o. Marka Maglića.

Na početku mise, sve prisutne vjernike pozdravio je preč. Grgurić, te svima čestitao Uskrs. Nakon pjevanja Uskrsne Posljednice, đakon Špoljarić navijestio je Evanđelje te izrekao homiliju. Pozdravljajući sve naslovom „dragi Božji prijatelji“ naglasio je da Isus nije uskrsno za određenu skupinu ljudi, za nekolicinu, nego za cijeli svijet.

Naglasio je da ono izvanjsko u Svete uskrsne dane je ponajmanje važno, te da svaki vjernik treba ponirati u sebe kako bi svoju nutrinu, srce pripremio za slavno Uskrsnuće Isusovo!

Na kraju mise župnik Knežević zahvalio je „svim dobročiniteljima župe i redovničke zajednice, svim župnim suradnicima koji nas uvijek ugodno iznenade svojom raspoloživošću i pomoći, obnašateljima odgovornih službi u Gradu i Županiji“ te im kao i svim župljanima poželio radostan, sretan i blagoslovljen Uskrs. „Neka se u ovoj čestitci svakako prepoznaju naša bolesna i siromašna braća i sestre. Svi vi ste dali svoj udio u ljepoti ovih svetih i velikih dana. Osobito smo ove godine sretni jer su s nama na Veliki petak kao čuvari Kristova groba bili povijesna postrojba hrvatske vojske, Lička pukovnija Gospić. Od srca hvala svima!“, poručio je župnik.