Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za djecu u Blatu

Blato (IKA)

Duhovna korizmena obnova za djecu 4. i 5. razreda održala se 9. ožujka u samostanu sestara kćeri milosrđa TSR sv. Franje u Blatu o temi korizme.

Katehezu na temelju Lukina evanđelja (4,1-13) o Isusu koji je u pustinji susreo Đavla te o trima kušnjama održala je vjeroučiteljica Tončica Govorko. U razgovoru s djecom tumačila im je tekst, ali i značenje korizme.

Nakon predavanja djeca su izradila postaje križnog puta od prirodnog materijala, a kasnije su u samostanskoj kapeli Krista Kralja molili cijeli križni put.

Nakon molitve i zatim ručka, djeca su se u dvorani i na dvorištu zabavljali uz razne igre koje je osmislila postulantica Leonarda Mijić. Nakon ispita savjesti, sudjelovali su zatim na izlaganju Presvetog Oltarskoga Sakramenta u svetištu te imali prigodu za ispovijed kod župnika don Željka Kovačevića.

Dan duhovne obnove završio je sudjelovanjem na klanjanju, moljenju Večernje i euharistijskome slavlju koje se svakog 9. u mjesecu svečano obilježava u svetištu bl. Marije Propetog Isusa Petković.

Ključne riječi:
Blato djeca duhovna obnova