Budi dio naše mreže
Izbornik

Split: Održan obred primanja u OFS-u „Blagovijest“

Split (IKA)

U Mjesnom bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split–Trstenik, u ponedjeljak 19. lipnja, tijekom mise koju je predslavio duhovni asistent fra Stipe Nimac, OFM, održan je obred primanja u Red. Primljeni su Danijel Bartulović i Blaženka Vukušić.

Nove članove bratstva OFS-a Danijela i Blaženku primila je ministra Mira Maslov, OFS, a duhovni asistent fra Stipe Nimac, OFM, potvrdio je uime Crkve. Za vrijeme slavlja ministrirali su franjevački bogoslovi fra Valentin Radaš i fra Danijel Živković.

Na kraju slavlja ministra Mira zahvalila je Bogu za dar novih zvanja i uime Vijeća i svih članova Bratstva OFS-a „Blagovijest“ čestitala Danijelu i Blaženki. Spomenula je i pet novih simpatizera, Tonćija, Brunu, Anku, Nedu i Zorku, koji su sudjelovali na slavlju primanja. Potom je istaknula potrebu promicanja zvanja jer se jedno bratstvo OFS-a ogleda u svojoj živosti ako ima novih zvanja.

U svezi promicanja novih zvanja u OFS-u, ministra Mira je zaključno naglasila: „Promicanje zvanja za Red dužnost je sve braće i znak životnosti samih bratstava. Braća, osvjedočena u vrijednost franjevačkog načina života, mole Boga da udijeli milost franjevačkog poziva novim članovima. Iako ništa ne može nadomjestiti svjedočenje pojedinaca i bratstava, vijeća moraju pronalaziti prikladna sredstva za promicanje franjevačkoga svjetovnog poziva“ (GK OFS-a, čl. 45.).

Inače, uključenje u Franjevački svjetovni red (OFS) ostvaruje se kroz vrijeme uvođenja, vrijeme formacije i zavjetovanjem Pravila. Ulaskom u bratstvo započinje put formacije koji se mora razvijati cijeli život. Svjesni da je Duh Sveti glavni djelatnik formacije, te uvijek pozorni na suradnju s njime, odgovorni za formaciju jesu: sam kandidat, cijelo bratstvo, vijeće s ministrom, voditelj formacije i asistent. Braća su odgovorna za vlastitu formaciju da bi na sve savršeniji način razvijala poziv što su ga primila od Gospodina. Bratstvo je pozvano pomagati braći na tom putu prihvaćanjem, molitvom i primjerom (usp. GK OFS-a, čl. 37.).