Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Zbora savjetnika s biskupom Rogićem

Šibenik (IKA)

U Ordinarijatu Šibenske biskupije u utorak 15. studenoga održan je sastanak Zbora savjetnika s biskupom Tomislavom Rogićem, izvijestila je Šibenska biskupija.

Zbora savjetnika čine generalni vikar mons. Marinko Mlakić, katedralni župnik don Krešimir Mateša, župnik Rogoznice don Filip Rodić, dugogodišnji kancelar i župnik Boraje don Joso Pavić, župnik Vodica don Franjo Glasnović, župnik Skradina don Darko Poljak, župnik Njivica don Gabrijel Jagarinec i župnik Promine fra Marko Duran.

Raspravljalo se o aktualnostima vjerskog života u Šibenskoj biskupiji, o boljoj organizaciji i koordinaciji različitih pastoralnih aktivnosti, o trenutnim poteškoćama i planovima za budućnost. Tema je bila i revizija financijskog sustava koje će se dogoditi uvođenjem eura od sljedeće godine. Glavna tema bili su prijedlozi i promišljanja na koje sve načine u idućoj godini obilježiti 725. godišnjicu utemeljenja Šibenske biskupije.

Zaključeno je da će glavna proslava biti na blagdan svetoga Mihovila 2023., a jedno od važnijih događanja, biskupijsko hodočašće u Rim, u listopadu slijedeće godine. Bit će i niz drugih događanja kojim će se obilježiti ova velika godišnjica, a dio njih odvijat će se u Marijanskim svetištima biskupije, izvijestila je Šibenska biskupija.