Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas - „Sto kubika toplih iskrica“

Slavonski Brod (IKA )

Caritas Slavonskobrodskih dekanata tradicionalno, već šesnaestu godinu za redom, u mjesecu listopadu pokreće akciju „Sto kubika toplih iskrica“, u kojoj se prikuplja novac za kupovinu drva za ogrijev siromašnim obiteljima s područja Slavonskobrodskoga dekanata.

Ova akcija usredotočena  je na samce ili obitelji lošijeg materijalnog statusa kako bi im se pripomoglo u rješavanju ogrjeva za predstojeću zimu. Novčane donacije prikupljaju se u osnovnim i srednjim školama Slavonskog Broda, gdje se djeca i mladi pozivaju na zajedničku solidarnost i dobrotvornost prema onima koji se nalaze u poteškoćama.

Upućen je apel i tvrtkama na području grada Slavonskog Broda, svim župama Slavonskobrodskoga, Sibinjskoga, Velikokopaničkoga i Garčinskoga dekanata te svim potencijalnim donatorima da svoj doprinos mogu uplatiti na račun:

Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije: IBAN: HR6123400091110046082 poziv na broj: 35000,  s naznakom: „akcija-za drva“.

Akcija završava na svetkovinu Svih svetih svečanim euharistijskim slavljem s početkom u 11 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Misu će predvoditi vicerektor Sjemeništa u Đakovu Krešimir Čutura.