Budi dio naše mreže
Izbornik

Nagrada biskupu Ivasu za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi Šibenika

Šibenik (IKA )

Umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas dobitnik je ovogodišnje nagrade grada Šibenika za životno djelo. Nagradu mu je uručio gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić preko svečane sjednice Gradskog vijeća grada Šibenika koja je održana u Šibenskom kazalištu u petak 28. rujna, uoči svetkovine svetog Mihovila.

Biskup Ivas nagradu je dobio za dugogodišnje iznimne zasluge u duhovnoj, humanitarnoj, obrazovnoj i vjerskoj obnovi grada Šibenika. Među ovogodišnjim laureatima je i orguljaš Pavlo Mašić koji je dobio nagradu grada Šibenika za iznimna postignuća na području kulture i glazbene umjetnosti, te udruga „Hrvatska žena“ povodom dvadeset i pet godina domoljubnog djelovanja na humanitarnom, socijalnom i kulturnom području.

Biskup Ivas zahvalio je uime svih nagrađenih: „Zahvaljujem svima koji su ovaj grad učinili bogatijim, hvala Gradskom vijeću na ovoj nagradi uime svih nagrađenih i moje osobno. Ova nagrada potaknula me na razmišljanje, što to znači nagrada za životno djelo. Nije li životno djelo cijeli život koji je od Boga dan i zadan kao najsvetiji zadatak da ga ostvarimo na najbolji mogući način. Moje životno djelo započelo je ocem Stipom i majkom Ivom koji su mi dali prvu životnu školu kroz koju sam otkrivao temelje i smisao života.“

Na svećenoj sjednici nazočio je i šibenski biskup Tomislav Rogić, koji je istaknuo kako su Dan grada i blagdan sv. Mihovila neraskidivo povezani. Sveti Mihovil Božji je borac protiv zla koji donosi pobjedu protiv svih zla i upućuje na onoga od kojeg nam sve dolazi, svevišnjeg gospodara povijesti. U proslavi sv. Mihovila oslikava se ona najvažnija borba u svijetu, ali i u čovjeku, borba dobra i zla. Sv. Mihovil snaga je i slika Božje pomoći i lakše mu je otisnuti se na put ako zna jasan smjer i cilj. Neka tako bude i s nama i našim Šibenikom i svima koji u njega dolaze, zaključio je biskup Rogić.

Ključne riječi:
Ivas nagrada za životno djelo