Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićne čestitke državnog vrha

Zagreb (IKA)

Božićne čestitke uputili su u nedjelju 23. prosinca, predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću i svim hrvatskim nadbiskupima i biskupima, svećenicima, redovnicama, redovnicima te vjernicima u Domovini i iseljeništvu sljedećeg sadržaja:

„Svake godine s radošću iščekujemo Božić, blagdan s kojim prisutnost Božjeg Sina ulazi u našu svakidašnjicu. To je blagdan zajedništva kojim se u duhovnom miru i obiteljskom raspoloženju slavi Isusovo rođenje, došašće ljubavi, svjetla, dobrote i mira, najvažnijih darova života koji nas usrećuju u dijeljenju s bližnjima.“

U drugoj Božićnoj čestitci predsjednica Republike poželila je da nas Božić potakne da „budemo rastrošni u darivanju osjećaja, prijateljstva i zajedništva jer smo do sada mnogo puta naučili koliko zajedno možemo učiniti dobra za svoj narod i svoju Domovinu“.

Svim kršćanskim vjernicima u Domovini i iseljeništvu želim čestit Božić i obilje svakoga dobra u novoj, 2019. godini, stoji u čestitci predsjednice Republike.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je božićnu čestitku svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu te svim hrvatskim građankama i građanima, u kojoj stoji:

„Pred nama je Božić, blagdan kojim slavimo rođenje Isusa Krista i čiji dolazak iščekujemo s ljubavlju, radosna srca i puni vjere i optimizma. Božić je simbol svjetla s dubokim duhovnim značenjem – svjetlo pobjede nad tamom, svjetlo dobra koji pobjeđuje zlo, svjetlo ljubavi koji nadvladava mržnju i svjetlo života koji poražava smrt. I zato neka nam to božićno svjetlo probudi i obogati našu unutarnju duhovnu snagu i bude stalni oslonac na životnom putu.

Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu te svim hrvatskim građankama i građanima upućujem iskrene čestitke u ime Hrvatskoga sabora i osobno, uz želju da blagdan Božića provedu u ozračju obiteljskog zajedništva, ali i ljubavi, dobrote i solidarnosti  prema svim našim sunarodnjacima u potrebi i životnim izazovima. Sretan Božić i nova 2019. godina“.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je božićnu čestitku hrvatskim građankama i građanima:

„Božić je praznik obitelji i zajedništva, blagdan mira i nade. Ljubav prema bližnjem, međusobno prihvaćanje i uvažavanje najvažnije su vrijednosti božićne poruke. Stoga nas duh Božića uvijek iznova podsjeća da se svojim svakodnevnim djelovanjem i ponašanjem još snažnije zalažemo za jačanje dijaloga i odgovornosti, solidarnosti i tolerancije u društvu i zajednici u kojoj živimo.

Neka vam duh najradosnijeg kršćanskog blagdana donese obilje mira i veselja te obiteljske i prijateljske bliskosti. U ime Vlade i osobno, svim hrvatskim građankama i građanima te našim sunarodnjacima izvan domovine, želim čestit i blagoslovljen Božić“.