Budi dio naše mreže
Izbornik

Produžen rok za slanje radova na novinarski natječaj za mlade s temom „Slušajte!“

Zagreb (IKA)

Upravni odbor Hrvatskog društva katoličkih novinara (HDKN) odlučio je produžiti rok za slanje radova na novinarski natječaj za mlade na temu „Slušajte!“ - krajnji rok za prijavu radova je do ponedjeljka 31. siječnja 2022. godine u 23.59 sati, a radovi se šalju isključivo elektroničkom poštom na adresu: katolicki.novinari@gmail.com.

Podsjetimo, Hrvatsko društvo katoličkih novinara na svetkovinu Bezgrešne, 8. prosinca, raspisao je nagradni novinarski natječaj za mlade.

Tema natječaja je „Slušajte!“, a predložene podteme – uloga medija u pandemiji; šumovi u komunikaciji; društvene mreže kao mjesto susreta ili mjesto nerazumijevanja; slušanje kao temelj dijaloga; kršćanski mediji u službi promicanja dostojanstva osobe; novinari i dužnost traženja istinitih informacija; slušanje i nenasilna komunikacija; čujnost i vidljivost siromašnih i ranjivih u medijima.

Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnoga suda bit će nagrađeni: za 1. mjesto s 1.000,00 kuna, 2. mjesto sa 750,00, te 3. mjesto s 500,00 kuna.

Na natječaj se dostavlja napis u obliku jedne od navedenih novinarskih vrsta (osvrt, komentar, reportaža, putopis, crtica, intervju, esej, članak) u dužini od 1800 do 9000 znakova (s prazninama, u .doc formatu).

Može se sudjelovati i fotografijom koja zorno odgovara temi, odnosno snimkom neobjavljenoga radijskog ili televizijskog priloga ili emisije (.mp3) uz koje je potrebno dostaviti osnovne podatke iz kojih je vidljivo da je sudionik natječaja autor.

Sudionici natječaja uz poslani napis ili snimku trebaju dostaviti i kratki životopis do 100 riječi. U natječaju mogu sudjelovati studenti i mladi do navršene 30. godine starosti.

Radove treba poslati do ponedjeljka, 31. siječnja 2022. godine u 23.59 sati isključivo elektroničkom poštom na adresu: katolicki.novinari@gmail.com.