Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava Gospe od Zdravlja u župi Jezera

Jezera (IKA )

Župa Jezera u srijedu 21. studenog proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu od zdravlja. Svečano koncelebrirano misno slavlje i procesiju predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Među brojnim svećenicima koji su koncelebrirali bio je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Župnik Jezera don Tuna Jozić ovim misnim slavljem zahvalio je Gospodinu i vjernicima za deset godina župničke službe u Jezerima.

Marijino prikazanje i predanje postaje trajni izvor milosti koji ne može presušiti. U njezinoj vjeri i predanju mi jačamo svoju vjeru i predanje. U ostvarenim plodovima spasenja, po Marijinu zagovoru i mi se nadamo sudjelovati, pomoć i olakšanje osjetiti, lakše životni križ nositi i sretno u Nebo stići. Vjera i predanje snaga su koju po Mariji od Boga molimo za zdravlje svijeta, obitelji i svakog čovjeka, sveg stvorenja, poručio je biskup Tomislav Rogić u homiliji.
Naglasio je kako sve stvoreno treba ozdravljenje. Obitelj treba ozdravljenje, povratak Božjem naumu i zakonu. Da bude izvor života, rađanja i odgajanja u Božjoj blizini, milosti, da bude ono sveto mjesto gdje se Boga štuje, moli i sveta vjera prenosi. Da bude mjesto gdje se uči ljubiti Boga i brata pored sebe svim svojim bićem, gdje se uči i nauči da se drugome zlo ne čini i da se svakog poštuje kao dijete Božje. Gdje se roditelji vole, gdje čuvaju svoj sveti bračni zavjet u ljubavi i vjernosti, a na taj način najbolje će i svojoj djeci pokazati koliko ih vole. Ljubav i dobrota ne mogu se kupiti, mogu se samo darivati. Čovjek oduvijek, od istočnog grijeha, pa tako i danas u 21. stoljeću treba ozdravljenje. Ozdravljenje od grijeha oholosti, obijesti i sebičnosti. Trebamo ozdravljenje od samodostatnosti i umišljenosti koje kao da posebno potiče današnje vrijeme sa svim svojim mogućnostima i napretkom, poručio je šibenski biskup.
Čovjek doista treba ozdravljenje, na umu i tijelu, u svojoj volji, opredjeljenju i u svom srcu. Treba mu lijek za dušu i tijelo, a to može samo dobri i svemogući Bog. I ozdraviti, i bol znati nositi, i žrtvu iz ljubavi prihvatiti i posve se Bogu predati. Upravo to od Gospe učimo, to Majku Božju molimo, da po njezinu posredovanju i mi s Bogom živimo i k Bogu zauvijek dođemo, zaključio je biskup Tomislav Rogić.

Ključne riječi:
Gospa od Zdravlja Jezera Rogić