Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslavljena osma obljetnica djelovanja Zajednice Karmelskih laika Božanskog Srca Isusova

Zagreb (IKA)

Pod geslom „Tražeći Boga naći sebe“, članovi Zajednice Karmelskih laika (ZKL) Božanskog Srca Isusova, koji kao pridruženi članovi karmela BSI – karmelski laici djeluju pri samostanu karmelićanski Božanskog Srca Isusova u župi Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu, proslavili su u subotu 26. siječnja osmu obljetnicu djelovanja svoje zajednice.

U suslavlju s domaćim župnikom Florijanom Kvetekom i župnim vikarom Petrom Maskaljevićem svečano večernje slavlje predvodio je o. Zlatko Žuvela, duhovnik zajednice – karmelićanin na službi u Somboru. Posluživao je domaći đakon Dominik Vidaković.

Karmelskom himnom, „Želja nam je s Bogom hoditi, svaku dušu Kristu privesti, Božju ljubav svijetom širiti, cijeli svijet se treba spasiti“, započeo je drugi dio programa, koji su vodili Daria Kraft i Tomislav Ćosić. Uvodnim riječima bl. Marije Terezije od sv. Josipa – „Ljubav to je život, Božji dah, Božja čežnja, Božje djelovanje u nama. Ljubav, ljubav i opet ljubav. Sve je ljubav; ona je svjetlo, ona je život, ona je toplina, ona je početak i svršetak“, zahvalili su Božanskom Srcu Isusovu za svu ljubav i zajedništvu koje im je darovano.

 

Voditeljica ZKL-a Izabela Hrkač prezentirala je riječju i slikom rad zajednice u prošloj 2018. godini te posvjestila da je temelj djelovanja zajednice Karmel i život njihove utemeljiteljice bl. Marije Terezije od sv. Josipa. Kako je toga dana u zajednicu primljeno pet novih članova, nakon što su obećali da će živjeti karmelsku duhovnost, voditeljice Hrkač zajedno je sa s. Stanislavom Vidačković – duhovnom pratiteljicom zajednice uručila im i vanjske znakove pripadnosti zajednici – karmelski grb i statut zajednice. Duhovnu poruku zajednici uputio je o. Žuvela.

Uime župe Duha Svetoga pozdravnu riječ i čestitku članovima ZKL-a, kojih ima osamdesetak, uputili su provincijalna poglavarica karmelićanki s. Kristina Pišković, domaći svećenici te gosti iz Hrvatskog Leskovca i Strmca, koji su došli na susret.
Kućna poglavarica s. Monika Havliček iznijela je program ovogodišnjeg obilježavanja 50. obljetnice djelovanja karmelićanki u Slavonskom Brodu. Nakon svečanog programa, koji su animirali pjevači Župe Duha Svetoga, slijedilo je zajedničko druženje.