Budi dio naše mreže
Izbornik

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu uručena donacija turske agencije

Zagreb (IKA)

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu primila je 4. svibnja donaciju državne Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA-e.

Donacija uključuje humanitarne pakete s prehrambenim proizvodima kao odgovor na korona krizu.

Korisnica preuzima paket / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

U ime korisnika i djelatnika Pučke kuhinje na donaciji je zahvalio voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović, ističući da su korisnici dobro reagirali: “Ovo je drugu godinu zaredom da su TIKA i Republika Turska prepoznale, i na određeni način priznale, naše djelovanje ovdje na Svetom Duhu te su nas uvrstili u svoj humanitarni projekt na čemu sam, kao voditelj Pučke kuhinje, zahvalan. Naime, naša pučka kuhinja i jest otvorena za sve ljude, bez iznimke, i svi koji dođu i koji su u potrebi, dobit će ovdje topli obrok, tako da sa zahvalnošću primam ovaj dar.”

Dio korisnika pred Pučkom kuhinjom / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

U ime donatora okupljenima se obratila koordinatorica ovoga programa Sedef Bulut: “TIKA je međunarodna institucija turske Vlade, odnosno agencija za suradnju i koordinaciju koja provodi projekte i programe za suradnju u 62 zemlje. Ovaj program uz Ramazan svake godine provodimo istovremeno u 87 zemalja. Tako se odazivamo na poziv naših mudrih ljudi iz povijesti, da budemo prijatelji sa svima, otvorimo svoja vrata i podijelimo stolove s najbližima te da nastojimo oko toga da budemo sa svima u miru.”

Fra Vladimir Vidović, Sedef Bulut iz TIKA-e i Hrvoje Ištvanović iz Podravke / Foto: Hrvoje Josip Bišćan

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu doniran je dio od ukupno 32 tone Podravkinih paketa, namijenjenih socijalno ugroženim građanima Republike Hrvatske. Osim župi na Svetom Duhu, humanitarni paketi donirani su i gradovima Sisku, Petrinji, Glini i Slatini, općini Vojnić, Dobrotvornom društvu “Merhamet” iz Siska te Humanitarnoj organizaciji “Zirat” iz Zagreba.