Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Mihovil proslavljen u Kamenici

Kamenica (IKA )

U subotu 29. rujna u župi Tržić u Ogulinskom dekanatu svečano je u naselju Kamenici u kapeli sv. Mihovila Arkanđela proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika.

Misu je predslavio župnik Josipdola Petar Šporčić u suslavlju domaćeg župnika fra Ante Bekavca i svećenika ogulinskog dekanata, Hercegovačke franjevačke provincije kao i don Tončija Matulića. Bogoslovi iz zagrebačke Dubrave su misu animirali glazbom.

Arkanđeli su božja stvorenja koja nemaju tijelo te ulijevaju strah i uzbuđenje kod ljudi a Bog ih šalje da prenesu Božju riječ, na početku je poručio propovjednik vlč. Šporčić te istaknuo da je prvi među njima Mihael, zaštitnik božjeg naroda koji se bori protiv Sotone, uz vlast i autoritet od Boga. Svako zlo pred njim je nemoćno. Mihael ima vrline koje trebaju imati policajci kao i svatko od nas, poštenje, čestitost, hrabrost, jakost, blagost, suosjećanje i  nepotkupljivost prema zločincima. U današnjem svijetu u kome je sve teže stajati na strani dobra Isus kao anđeo Božji i najsavršeniji anđeo nam daje odgovore na najbitnija pitanja čovjeka koji se tiču njegove osobne društvene i duhovne dimenzije, zaključio je propovjednik.

Župnik Bekavac na kraju je zahvalio načelniku Sopeku na pomoći oko kandidiranja župe Tounj za projekt obnove župne crkve sv. Ivana Krstitelja.

Ključne riječi:
Kamenica sv. Mihovil