Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalni posjet bogoslova prve godine Međubiskupijskom sjemeništu

Zagreb (IKA )

Sjemenišnu zajednicu na zagrebačkoj Šalati posjetilo je u srijedu 19. rujna, na spomendan sv. Januarija, biskupa i mučenika, 33 bogoslova prve godine filozofsko- teološkog studija na KBF-u u Zagrebu, u zajedništvu s rektorom Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa preč. mr. Anđelkom Košćakom.

Po dolasku u Sjemenište dočekao ih je rektor preč. Matija Pavlaković te im zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u prostorima te drevne crkvene ustanove. Ukratko im je izložio povijest Sjemeništa i njegovo trenutačno stanje te je na poseban način pozdravio ovogodišnje sjemeništarce maturante koji su nastavili svoje daljnje obrazovanje i hod prema svećeništvu kao bogoslovi i studenti teologije. Čestitao je i bogoslovima na odvažnosti što su krenuli putem svećeništva i zaželio im na početku njihove formacije obilje Božjega blagoslova te da uvijek budu zagledani u uzor svećenika – blaženog kardinala Alojzija Stepinca, za čije proglašenje svetim usrdno molimo.

Po završetku rektorova izlaganja pohodili su i sjemenišnu crkvu Srca Isusova gdje su u molitvi zahvalili Gospodinu za dar poziva i odaziva koji se trebajutruditi pretvoriti u odgovornost, ističe rektor. Potom su obišli kompleks sjemeništa zadržavši se u „srcu sjemeništa” – sjemenišnoj kapeli Navještenja Marijina – u kojoj su zajedno molili pred relikvijama blaženog kardinala Alojzija Stepinca i svete Majke Terezije iz Kolkate. Druženje je završilo kratkom okrepom u prostorima sjemeništa, a posebnu zahvalu rektoru Pavlakoviću na prijemu i gostoprimstvu izrazio je preč. Košćak.