Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sjemeniste

Napadnuto sjemenište u Burkini Faso

Zaklada Pomoć Crkvi u potrebi izvijestila je 11. veljače o napadu islamističkih terorista na sjemenište St. Kisito de Bougui u Biskupiji Fada N’Gourma na istoku Burkine Faso, prenosi Vatican News.

Veleposlanik Malteškog reda u BiH posjetio sjemenište Redemptoris Mater

Veleposlanik Suverenoga jeruzalemskog, rodoskog i malteškog vojnog hospitalnog reda svetog Ivana u Bosni i Hercegovini Pawel W. Gieryinski posjetio je u petak 9. srpnja Nadbiskupijsko misijsko međunarodno sjemenište Redemptoris Mater u Sarajevu sa sjedištem u Vogošći, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Franjevački sjemeništarci predstavljeni u Slavonskom Brodu

Trojica sjemeništaraca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, čije je Sjemenište zbog stradavanja njihova samostana u nedavnom potresu iz Zagreba premješteno u franjevački samostan u Slavonski Brod, predstavili su se vjernicima u nedjelju 6. rujna tijekom večernje mise, koju je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio njihov novi prefekt fra Siniša Pucić, ovogodišnji mladomisnik.

Blagoslov franjevačkog sjemeništa u Slavonskom Brodu

Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Milan Krišto blagoslovio je u srijedu 2. rujna novo Sjemenište, koje je zbog stradavanja njihova samostana u nedavnom potresu iz Zagreba premješteno u franjevački samostan u Slavonskom Brodu.

1 2