Budi dio naše mreže
Izbornik

Primopredaja vojne kapelanije „Sveti Andrija apostol“

Našice (IKA)

U vojnoj kapelaniji „Sveti Andrija apostol“ u Našicama u četvrtak 24. rujna izvršena je primopredaja Ureda vojne kapelanije između don Antonija Mikulića i novog vojnog kapelana don Mate Mihaljevića. Primopredaja je izvršena pred biskupovim delegatom, don Markom Medom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata, a nazočio je i bojnik Ivica Krišto, načelnik Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu.


U kapeli sv. Andrije apostola slavljena je misa koju je predvodio generalni vikar don Marko Medo, u zajedništvu s don Matom Mihaljevićem, don Antonijom Mikulićem, dekanom Osječkog vojnog dekanata don Vladislavom Mandurom te ostalim vojnim kapelanima.

Nakon što je don Mandura pročitao dekret o imenovanju na službu kapelana u vojnoj kapelaniji „Sveti Andrija apostol“, don Mate Mihaljević je položio ispovijest vjere. U svojoj homiliji don Marko se osvrnuo na značaj vojnog kapelana u Hrvatskoj vojsci. Kapelan je pozvan biti poseban znak Božje blizine ljudima, uvijek spreman saslušati drugoga i biti potpora. Don Marko je naglasio važnost pastoralne i duhovne skrbi pripadnika Oružanih snaga. U tom kontekstu zahvalio se dosadašnjem kapelanu don Antoniju za sav uložen rad i trud, posebno oko izgradnje kapele sv. Andrije. Izgradnja te kapele zasluga je osobito zapovjednika postrojbe, gradonačelnika grada Našica ali i svih pripadnika 1. mehanizirane bojne. Na kraju misnog slavlja obratio se don Mate Mihaljević pozvavši sve na međusobnu suradnju i na zajednički hod prema Bogu.

Svetoj misi nazočili su zapovjednik 1. mehanizirane bojne “Sokolovi” pukovnik Robert Poljak, zamjenik zapovjednika bojnik Stjepan Vidić, gradonačelnik grada Našica Josip Miletić i mnogi pripadnici bojne.