Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu hodočašća u Lurd

Zagreb (IKA)

U Vojnom ordinarijatu u Zagrebu održan je u ponedjeljak 24. travnja drugi sastanak Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu 29. hodočašća vjernika Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes koje će se održati od 9. do 16. svibnja, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.

Na sastanku Koordinacijskog odbora sudjelovali su vojni ordinarij Jure Bogdan, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, zapovjednik hodočašća brigadni general Ivan Raos, zamjenik zapovjednika brigadni general Željko Ljubas, zamjenik zapovjednika za MUP Stjepan Milković, posebni savjetnik ministra obrane brigadni general Perica Turalija, biskupski vikari za pastoral vlč. Frano Musić i don Slavko Rajič, članovi Povjerenstva Vojnog ordinarijata za pripremu i provedbu hodočašća u Lourdes, predstavnici Ministarstva obrane, Oružanih snaga, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatske vatrogasne zajednice i drugi.

Na početku sastanka biskup Bogdan pozdravio je sve okupljene, zahvalivši svima koji su dali doprinos u organizaciji hodočašća. Generalni vikar don Marko Medo koordinirao je sastankom te je sve prisutne upoznao s dosadašnjim radom u pripremi hodočašća. Izvijestio je o izradi molitvenika – vodiča za hodočašće, obavijestio o broju prijavljenih hodočasnika i dao informacije o njihovu prijevozu i smještaju u Lurd. Istaknute su aktivnosti koje slijede u zadnjem dijelu pripreme hodočašća i dogovorena su daljnja zaduženja u provedbi hodočašća. Nacionalno hodočašće održava se u sklopu 63. međunarodnog vojnog hodočašća, čije geslo ove godine čine riječi Majke Božje upućene sv. Bernardici Soubirous: „…Želim da ovdje izgrade kapelicu…“, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.