Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavljena misa povodom Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Sukošan (IKA)

Povodom obilježavanja Dana 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 30. obljetnice pogibije desetorice pripadnika 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i 7. domobranske pukovnije, vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je u utorak 21. ožujka misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje u crkvi Svih svetih na groblju Sukušan-Debeljak u Sukošanu, u Zadarskoj nadbiskupiji, izvijestio je Vojni ordinarijat.

Desetorica poginulih branitelja stradalo je u Škabrnji od 18. do 21. ožujka 1993. u obrani dostignutih crta obrane u vojno-redarstvenoj operaciji „Maslenica“. U suslavlju s vojnim biskupom bio je zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, mjesni župnik don Marinko Duvnjak i vojni kapelan o. Ivo Topalović, SVD.

Uz obitelji poginulih i umrlih branitelja na misi su bili zapovjednik 93. krila HRZ brigadir Krešimir Ražov sa suradnicima, pripadnicima vojske i djelatnicima koji djeluju unutar vojarne Zemunik, zadarski župan Božidar Longin,  načelnik Općine Sukošan Ante Martinac, predstavnici Grada Zadra, predstavnici policije, članovi više braniteljskih udruga, i drugi vjernici. Liturgijsko pjevanje predvodila je klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ i mješoviti župni zbor iz Sukošana.

Propovijedao je biskup Bogdan. Poslije mise odana je počast svim poginulim i umrlim braniteljima kod Spomen križa na groblju. Izaslanstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, županije, grada, općine, raznih udruga i mjesne škole položila su vijence i zapalila svijeće. Vojni ordinarij Jure Bogdan predvodio je molitvu odrješenja, izvijestio je Vojni ordinarijat.